Un municipi de la Val d'Aran rep el distintiu de Poble amb Encant del Govern

MARIA MOLINA
21-11-2020
  • Un municipi de la Val d'Aran rep el distintiu de Poble amb Encant del Govern

La conselleria d’Empresa va concedir ahir el distintiu de Poble amb Encant, a l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Arties, a Naut Aran. El director general de Turisme, Octavi Bono, va assegurar ahir a l’acte d’entrega online que els pobles elegits “són la millor representació que pot oferir el territori català pel seu patrimoni cultural, natural i paisatgístic. Arties comparteix premi encara que en diferents categories, amb Caldes de Malavella, l’Estartit, l’Ampolla i Cambrils i el barri del Serrallo de Tarragona.

Segons l’alcaldessa d’Arties, Lina Fanlo, aquesta catalogació suposa un important reconeixement per atreure turistes a la pedania aranesa perquè en coneguin les peculiaritats. Un comitè d’experts format per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l’Agència Catalana de Turisme ha estat l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds de les poblacions i de concedir aquesta certificació.

Segons va indicar Fanlo, és l’únic poble aranès que la té, ja que Bagergue té el reconeixement estatal com un dels pobles més bonics d’Espanya, Arties se suma a la llista d’altres pobles lleidatans amb aquest títol com Montsonís, a la comarca de la Noguera, Tírvia i Llavorsí, al Sobirà, o Taüll, a la Vall de Boí.

L’any passat, Solsona va rebre la catalogació de Ciutat amb Caràcter.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?