Un mural de Lily Brick commemora la fructicultura de la comarca del Pla d'Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
03-08-2023
Actualitzat: 03-08-2023 17:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un mural de Lily Brick commemora la fructicultura de la comarca del Pla d'Urgell
    Peu de foto: 
    Lily Brick - Nufri
  • Un mural de Lily Brick commemora la fructicultura de la comarca del Pla d'Urgell
    Peu de foto: 
    Lily Brick - Nufri

L'artista Lily Brick està pintant un mural de gran format que commemora el present, passat i futur de la fructicultura de la comarca lleidatana del Pla d'Urgell, seu de Grup Nufri. Una acció que s'emmarca dins els actes de celebració del 50è aniversari de l'empresa. L'obra de la muralista lleidatana exalça aquesta comarca lleidatana i els seus productes locals, com peres, pomes i préssecs que són els actius principals de Nufri, operador global amb fortes arrels locals. El mural, amb l'estil únic i característic de Brick, destaca pel color i, com és habitual en les creacions d'aquesta artista, per ressaltar el paper fort de la dona que, en aquesta ocasió, s'encarna en una nena de mirada clara i desafiant, com a símbol de la transparència de la terra i reivindicant que l'agricultura té futur. Una obra que transmet força, emoció i humanitat, característiques lligades al treball de la terra.

Mireia Serra, nom real de Lily Brick, és una muralista lleidatana que va començar fent grafits de manera casual. Dissenyadora gràfica de formació, amb vint-i-quatre anys va descobrir la seva vocació per l'art urbà. Va començar a il·lustrar parets abandonades, comunicant sense paraules a través de pintures de grans dimensions situades en ciutats o en espais rurals. 

Els seus grans murals, realitzats amb pintura en esprai, arriben ja a la xifra de 400 i es troben a diferents llocs de la geografia espanyola, com Santiago de Compostel·la, Múrcia o Barcelona, però també a països de tot Europa, com Alemanya, França, Suècia i, fins i tot, a la delegació de l'Agència Espacial Europea a Holanda. 

Comparteix

També t'interessarà