Un nou accés connectarà Cappont i Copa d’Or a través de l’Ll-11

S.C.D.
23-04-2020
  • Un nou accés connectarà Cappont i Copa d’Or a través de l’Ll-11

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va donar ahir llum verda als últims serrells pendents per possibilitar una nova connexió per a vehicles i vianants entre Cappont i la zona de Copa d’Or, que enllaçarà els carrers Riu Ebre i Maria Montessori a través de l’Ll-11. Aquesta actuació habilita una cruïlla que millorarà la mobilitat i descongestionarà la rotonda del Mestre, a més d’obrir un accés per als vianants des de Riu Ebre a la zona comercial de Copa d’Or mitjançant un gran pas zebra. D’aquesta manera, hi haurà una connexió per als vianants que unirà l’Eix i el centre de la ciutat amb Copa d’Or a través de la passarel·la del Liceu Escolar i el carrer Riu Ebre.

La comissió va aprovar ahir els convenis amb titulars de tres finques afectades pel projecte, que s’aprovarà al ple d’aquest mes. Les obres les finançaran i executaran una promotora local i la multinacional francesa Conforama, ja que l’obertura d’aquest vial és una de les condicions que va imposar l’anterior govern municipal per concedir la llicència a la gran botiga que aquesta cadena obrirà a Copa d’Or. Està previst que els treballs durin al voltant de quatre mesos i començaran una vegada s’aixequi l’estat d’alarma provocat per la crisi del coronavirus. Les obres d’adequació de l’encreuament no comportaran talls importants al trànsit de l’Ll-11, assegura l’ajuntament, ja que a l’autovia només es col·locaran semàfors i es pintaran els passos de vianants.

L’actuació preveu, a més, el desdoblament del carrer Maria Montessori, amb un carril per sentit i connectar-lo amb l’avinguda de les Garrigues, així com un carril bici que connectarà els de Riu Ebre i avinguda Barcelona amb Copa d’Or, amb la qual cosa es configurarà un nou eix per a vianants i ciclistes. Respecte als vehicles, aquesta nova cruïlla permetrà connectar els carrers Maria Montessori i President Josep Irla amb l’Ll-11 en els dos sentits i l’avinguda de les Garrigues, així com Riu Ebre amb l’Ll-11 en els dos sentits de la marxa.

Des de l’Ll-11 no es podran fer girs a l’esquerra, però els que vénen del pont Nou podran accedir a Riu Ebre a través d’una semirotonda al costat de Maria Montessori.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Comparteixes tant temps com voldries amb la teva mare?