Un oasi per a cavalls al límit

L. GARCÍA
07-05-2020
  • Un oasi per a cavalls al límit
  • Un oasi per a cavalls al límit
  • Un oasi per a cavalls al límit

Eva Farran és la fundadora i alma mater de l’Associació per a la Recuperació i Rehabilitació d’Equins (ARRE), situada a Alcanó, a la comarca del Segrià, i que en l’última dècada ha rescatat i rehabilitat un centenar de cavalls que estaven en mal estat, la majoria per maltractament o abandó. És l’única protectora d’equins de la província de Lleida, i com la resta d’entitats animalistes, s’ha vist seriosament colpejada per la crisi sanitària i, sobretot, el confinament, que ha paralitzat les activitats que l’ajudaven a mantenir el funcionament del refugi.

Actualment, a ARRE hi ha quinze cavalls i l’objectiu principal és acollir, recuperar i rehabilitar tant físicament com mentalment els animals per poder introduir-los en un ramat. Per fer-ho, busquen adoptants o també padrins. “Les famílies poden apadrinar un cavall i ajudar en la manutenció. També poden venir a veure’l i cuidar-lo i donar-li tot l’afecte que necessita”, explica Farran.

Es pot apadrinar un cavall, fer un donatiu o entrega de material i ajudar com a voluntari

A més dels apadrinaments, l’entitat compta amb socis i organitza activitats com visites o tallers terapèutics per a diferents col·lectius. Com que aquestes últimes s’han hagut de suspendre per la pandèmia, només compta amb les quotes dels socis i alguns dels voluntaris tampoc poden anar al refugi al viure fora de la província de Lleida.

Per aquest motiu, l’associació recorda que els interessats poden col·laborar en el manteniment d’aquest oasi amb donatius, entrega de material o fent-se voluntaris. També poden apadrinar un cavall i anar al refugi quan es recuperin les activitats. “Demanem el reconeixement social d’aquestes protectores i molts desconeixen els beneficis que suposen els cavalls per a la nostra salut, sobretot en aquests moments”, ressalta Farran. Per a més informació, es pot visitar la pàgina web www.arre.cat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...