Un poble del Solsonès reclama una "solució definitiva" pels constants talls de telefonia i internet

ACN
13-07-2021
  • Un poble del Solsonès reclama una "solució definitiva" pels constants talls de telefonia i internet

El municipi de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, pateix una avaria massiva a la fibra òptica des d'aquest diumenge a les 10 de la nit. Fa tan sols una setmana una avaria va deixar una part del poble sense cobertura telefònica durant més de 29 hores. Tampoc hi havia servei GRPS, la tecnologia que fa possible que funcionin els datàfons dels comerços. L'alcalde del municipi, Francesc Riu, diu que la situació és "desesperant" i que s'agreuja quan arriba l'estiu. Per tot plegat, exigeix una "solució definitiva" i critica que hi ha una "falta de manteniment" de les línies per part de les companyies. El consistori ha traslladat la queixa a la Generalitat i a la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

L'alcalde de Sant Llorenç de Morunys explica que es tracta d'un territori petit i allunyat i, per això, "tenir problemes d'aquests encara ens fa més mal". "Són molts els que s'omplen la boca d'ajudar a les zones rurals per evitar el despoblament o l'envelliment de la població, però el que necessitem és que realment s'ho creguin i actuï", exposa Riu.

Pel que fa a l'avaria a la fibra òptica, l'alcalde avança que la companyia Telefónica els ha assegurat que quedarà resolta abans de les cinc de la tarda d'aquest dilluns. Tot i això, lamenta que van comunicar l'avaria ahir a les deu de la nit i "fins avui a quarts de nou del matí no ens han dit res". "Ja no saps ni què explicar als veïns i empresaris del poble, exigim una solució definitiva", afegeix Riu.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?