Un programa troba feina per a 110 ni-nis de Ponent

R.RÍOS
21-09-2018
  • Un programa troba feina per a 110 ni-nis de Ponent

Ni estudiaven ni treballaven, però ara veuen el seu futur d’una altra manera. Són els 272 joves que han participat a Ponent en la primera edició de Noves Oportunitats, un programa de la Generalitat dirigit a persones d’entre setze i vint-i-quatre anys amb l’objectiu que tornin a formar-se i puguin trobar feina.

D’això se n’han encarregat a Lleida una desena d’entitats socials i centres de formació, que han aconseguit que 110 d’ells trobin feina i que el 32% aconsegueixi un contracte de més de sis mesos. A més, 136 joves van fer formacions específiques per retornar al sistema educatiu i 174 van cursar un certificat de professionalitat. Els responsables consideren que s’ha aconseguit l’èxit en un 60 per cent dels casos i per això ahir van presentar a la Llotja una segona edició, que a més de cobrir el pla s’estendrà al Pirineu.

L’objectiu és atendre gairebé 300 joves en els pròxims tres anys i fins al moment ja compten amb un total de 109 inscrits. A més de l’orientació laboral i la formació, també es buscar millorar-los l’autoestima.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?