Un recital contra La Manada per dir "Prou Cultura de la Violació"

M. GARRALÓN
09-05-2018
  • Un recital contra La Manada per dir "Prou Cultura de la Violació"

“Trobar-nos per posar paraules al silenci.” Aquest era un dels principals objectius de la trobada Prou Cultura de la Violació organitzada ahir a la tarda al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida en el qual es van llegir fragments de la sentència dictada en el cas de La Manada. “Volem evitar que tot caigui en l’oblit”, va explicar ahir Anna Costa, una de les organitzadores de la trobada, que va dir que “a més de donar-li eco a aquesta sentència, també és important que la gent pugui veure com es van interpretar els fets”.

Així, van ser prop de quaranta les persones que es van atansar fins al Cafè del Teatre i, entre silencis carregats d’esbufecs i negacions amb el cap, van escoltar la veu de tots aquells i aquelles que van pujar a l’escenari per llegir en veu alta el document. “He vingut per tombar murs, arrancar crostes i desfer nusos molt profunds”, explicava ahir l’escriptora lleidatana Maria Àngels Revés, que va llegir una de les parts de la sentència i va dir que “avui i sempre les dones hem d’estar en peu de pau i de guerra, per una i per totes”.

L’esdeveniment, que es va prolongar durant unes tres hores, ja es va celebrar a la llibreria barcelonina Calders el passat 30 d’abril, i altres ciutats de l’Estat com Palma, Terrassa o Sant Cugat, que també s’han apuntat a aquesta iniciativa reivindicativa.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...