Un restaurant lleidatà celebra el 30è aniversari amb les jornades "Carxofes a la Carta"

REDACCIÓ
Publicat: 
30-01-2022
Actualitzat: 30-01-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un restaurant lleidatà celebra el 30è aniversari amb les jornades "Carxofes a la Carta"

L’emblemàtic restaurant Celler del Roser està d’aniversari. Enguany celebra trenta anys des que va obrir les portes al carrer Cavallers, en ple centre històric, l’any 1992. Per commemorar l’aniversari ha organitzat les jornades “Carxofes a la carta”, una iniciativa que desenvoluparà al seu establiment de l’1 de febrer al 6 de març.

La proposta gastronòmica ofereix més d’una dotzena de plats elaborats amb la carxofa com a principal protagonista. El client podrà triar les creacions que ha dissenyat per a l’ocasió Montse Guardiola, propietària i xef del restaurant Celler del Roser, en una carta dissenyada especialment per a les jornades.

Entre algunes de les delicatessen que es podran degustar destaquen una selecció d’amanides que tenen aquesta hortalissa com a principal ingredient, acompanyada de pernil ibèric, de pop i romesco o bé de peus de porc farcits de foie. També es pot escollir entre les carxofes amb cloïsses i bacallà, els bunyols o la crema de carxofes, la carxofa confitada amb ceps i foie o les tradicionals carxofes al caliu.

Des dels seus inicis el restaurant el Celler del Roser s’ha distingit per una cuina casolana elaborada amb productes de proximitat, especialment de l’Horta de Lleida. El producte estrella d’aquestes jornades són les carxofes produïdes pels pagesos de l’Horta, una hortalissa molt apreciada en la cuina mediterrània que es caracteritza per ser altament diürètica, digestiva i saludable.

Així mateix, les especialitats d’aquest conegut restaurant lleidatà són els caragols a la llauna, el bacallà i els arrossos cuinats de diferents maneres i acompanyats pels millors vins de la DO Costers del Segre.

Comparteix

També t'interessarà