Un sabotatge a la línia de Manresa impedeix reprendre el servei amb tren pel temporal

X. RODRÍGUEZ
27-10-2019
  • Un sabotatge a la línia de Manresa impedeix reprendre el servei amb tren pel temporal
  • Un sabotatge a la línia de Manresa impedeix reprendre el servei amb tren pel temporal

Un sabotatge a la línia de tren de Lleida a Barcelona per Manresa (R-12) va impedir ahir que es reprengués el servei ferroviari habitual després del temporal, que va obligar a tallar la circulació de trens des de dimecres pels danys que va provocar a la infraestructura. Un comboi va xocar contra palets i blocs de formigó col·locats de forma intencionada a la via, a uns 400 metres de l’estació de Golmés. Això va causar que el tren tingués una avaria mecànica, tot i que no hi va haver ferits. Els dinou passatgers del tren que va sortir de Cervera a les 07.35 hores van acabar el trajecte fins a Lleida ciutat amb autocar, tal com ja es feia des de dimecres al trajecte entre el Segrià i Calaf. Les reparacions dels desperfectes que va causar la gota freda van acabar divendres i ahir s’havia de reprendre el servei amb tren, encara que això no va ser possible fins passades les 14.00 hores, després de retirar el comboi avariat. Un altre tren que va sortir de Lleida el va remolcar fins a l’estació de Mollerussa.

Aquesta incidència va afectar un total de cinc circulacions (que es van cobrir amb autocar entre Lleida i Calaf) i 250 passatgers, segons van assegurar fonts de Renfe. Des d’Adif van apuntar que presentaran denúncia sobre el que ha passat als Mossos d’Esquadra, que hauran d’aclarir qui són els responsables dels fets. No obstant, a la línia de Lleida a Barcelona per la costa (R-13 i R-14) segueix interrompuda la circulació arran dels desperfectes provocats per les pluges, que van deixar un tram de via penjant a Vinaixa.

En aquest cas, Renfe ofereix servei alternatiu per carretera entre Lleida i l’Espluga de Francolí. Els autocars recullen els passatgers a totes les estacions de tren. S’ha de recordar que a la línia de la costa hi ha una quinzena de trams de via amb afectacions molt greus que requeriran actuacions de gran envergadura, de manera que la reparació durarà mesos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?