Un Teatre, o com interpretar la solitud a través d'un titella

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
17-08-2018
Actualitzat: 31-08-2018 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un Teatre, o com interpretar la solitud a través d'un titella
    Peu de foto: 
    FOTO: Blanca Martínez

Fa un any, l'Albert i la Marta van crear el projecte Un Teatre i es podria dir que el seu ambaixador és el Loïc, un titella de la tercera edat. "Fa uns quants anys l'Albert tenia la idea de representar "Loïc" al carrer però, fent proves va adonar-se que no era adient per aquest tipus d'escenari sinó que l'ideal era fer-ho en una sala. Va ser a partir de llavors que vam crear Un Teatre", explica la Marta. I el nom? Doncs perquè de moment només tenen un espectacle. "La creativitat, quan la treballes, en poden sortir moltes coses però, per motius de la vida de moment només tenim una obra", comenta la titellaire. A poc a poc, i amb bona lletra, esperem que en siguin més!

FOTO: Un Teatre

"Loïc" narra la història d'un senyor que viu sol en una illa que s'ha anat fent petita i aquest ha de prendre la decisió de quedar-se o marxar. "La gent que ha vist l'obra, n'ha sortit emocionada perquè aquesta història parla del dol, de la solitud, de la vellesa i la mort. Tot vist a través dels ulls del protagonista.", explica la Marta. "Una persona gran, amb tants anys i experiències al darrere, veu la mort o la solitud d'una forma diferent. El Loïc ens ha portat a transmetre aquests fets de la vida de forma natural", comenta la titellaire. Ep! Però el protagonista té un company que, tot i ser petit, és l'encarregat d'emprenyar-lo. És un ocell que, molestant-lo, l'entreté.

 

"Loïc" significa Lluís en bretó i tot ve perquè, quan van pensar en l'obra, s'imaginaven que l'illa estaria entre la Bretanya i França, així que van buscar noms en bretó i van escollir aquest. Curiós, oi? L'encarregat de donar-li forma al protagonista ha estat el titellaire Martí Doy, com també de l'escenografia juntament amb en de Sergi Torrelles. La Marta també explica que l'obra, dirigida al públic adult, va estrenar-se a l'Escorxador durant la Fira Titelles de Lleida, on van exhaurir-se totes les entrades per les dues funcions! També s'ha representat a La Saleta i ara, "els pares" del Loïc, desitgen que es puguin fer moltes més actuacions. Sort!

Comparteix

També t'interessarà