Un treball sobre el desplegament de la Llei de l'Eutanàsia a Lleida guanya l’11a Beca al Millor Projecte de Recerca

REDACCIÓ
Publicat: 
07-05-2021
Actualitzat: 02-12-2021 12:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un treball sobre el desplegament de la Llei de l'Eutanàsia a Lleida guanya l’11a Beca al Millor Projecte de Recerca
  • Un treball sobre el desplegament de la Llei de l'Eutanàsia a Lleida guanya l’11a Beca al Millor Projecte de Recerca

Gemma Espigares Tribó com a investigadora principal, José Tomás Mateos García, Marta Font Garcia i Filip Bellon; formen l'equip guanyador de l’11a Beca al Millor Projecte de Recerca Infermera de Lleida, amb la proposta d'estudi: "Desplegament de la Llei de l'Eutanàsia a Lleida: anàlisi crític de l'experiència en la cura infermera", un guardó dotat amb 6000 euros. D’altra banda, l’estudi “D’estudiants a infermeres sota pressió durant la pandèmia: Incorporació laboral d’estudiants d’infermeria durant la primera onada de la Covid-19 a Espanya”, amb Joan Blanco com a investigador principal, ha estat guardonat amb el primer premi del XXIX Premi Josep M. Camps i Balagué d’Investigació d’Infermeria de Lleida; un guardó amb una dotació de 1.800 euros i la inscripció al “XXV Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados”. El segon premi ha estat per l’“Estudi de les emocions i dilema ètic en la presa de decisions dels professionals sanitaris durant la pandèmia Covid-19”, d’Irene Espinosa i Gemma Amat, que s’han endut 1.200 euros, mentre que el tercer premi s’ha declarat desert. 

El lliurament d’aquests premis d’investigació d’infermeria de Lleida s'han donat aquest dijous en un dels moments més destacats de la Diada 2021 de les Infermeres de Lleida al Castell de Gardeny. Una celebració que s’ha iniciat amb la benvinguda del vicepresident del COILL, Jordi Ballesté i del tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà. Tot seguit, s'ha lliurat el premi Josep M. Camps i Balagué i la Beca al Millor Projecte de recerca de l’any 2020 que no es van poder fer efectius a causa de la pandèmia. El primer premi va ser per Laura Fürstenheim i Gemma Amat pel treball “Anàlisi de la progressió de la malaltia renal crònica en persones amb diabetis mellitus: perspectiva clàssica versus una nova visió”. A continuació, s’han escoltat els resultats de la 10a Beca sobre “Estudi clínic aleatoritzat sobre la utilització de l’adhesiu tissular de cianoacrilat com fixació per catèters venosos canalitzats amb tècnica micro Seldinger modificada”, dels autors Ferran Padilla, investigador principal, Alejandro Bergua, Anna Escolà, Jordi Farrero, Miriam Llauradó i Carme Serret.

Reconeixement a col·laboradors amb el COILL en la lluita contra la Covid-19

Entre els actes del programa ha destacat l'homenatge i menció a les persones, entitats i empreses que van col·laborar amb el COILL en la lluita contra la Covid-19 i la campanya de material sanitari per a residències i centres assistencials.

Des de l'inici de la pandèmia, davant la manca de material, Infermeres de Lleida va organitzar una campanya de recollida, producció i distribució. Particulars i empreses van fer aportacions econòmiques, van cedir estocs de material sanitari o van organitzar línies de producció pròpia del Col·legi. Recursos que units al voluntariat dels 3D-Makers de la Universitat de Lleida i les cosidores de ‘ Cosim Per Tothom' van permetre subministrar milers d'EPI, com ara les viseres facials, les mascaretes, les polaines, els barrets o les bates confeccionades amb qualsevol material a l'abast.

La Diada també ha donat la benvinguda a les noves col·legiades i així com s'ha fet un reconeixement a les infermeres jubilades dels anys 2019 i 2020. Tot seguit, Miquel Àngel Calderó, secretari de la Junta de Govern del COILL; ha commemorat el centenari de l’entitat lleidatana i, finalment, la cloenda de l’acte s'ha fet la gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny i la presidenta del COILL, Mercè Porté.

Comparteix

També t'interessarà