Un tucà de cine, estrella del cartell de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

REDACCIÓ
16-04-2019
  • Un tucà de cine, estrella del cartell de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

El tucà és una singular au de bec molt desenvolupat, estesa per pràcticament tot el continent llatinoamericà. “Quina millor imatge per a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya?”, va pensar Andrea de Castro. La jove dissenyadora gràfica lleidatana és l’autora del cartell de la 25 edició del certamen, que es desenvoluparà a Lleida del 6 al 13 de juny.

Un tucà amb un bec transformat en claqueta cinematogràfica serà el protagonista de les noces de plata de la Mostra. Però la dissenyadora també va donar més raons ahir a la presentació del cartell. “Per a mi, el cine és una manera de trencar barreres i saltar murs per viatjar i conèixer altres cultures, desterrant tota mena de prejudicis. D’aquí també que el tucà és una au migratòria que vola d’un costat a l’altre sense conèixer fronteres, igual que el cine”, va explicar aquesta jove de 24 anys, que en la seua recent trajectòria professional ha treballat en una empresa d’art per a videojocs i actualment a Pagès Editors. De Castro va revelar que després de rebre l’encàrrec del cartell “estava aterrida per si estaria a l’altura d’anteriors autors”, artistes com Perico Pastor, Ureña o Sònia Alins.

El director de la Mostra, Juan Ferrer, va agrair “la col·laboració desinteressada de gent del món de la cultura amb la Mostra” i va recordar “la repercussió internacional del festival, sobretot a Llatinoamèrica”. El president del Centre Llatinoamericà, Osvaldo Francia, va destacar que “el 25 aniversari consolida un projecte que forma part de la cultura de Lleida”. La regidora Montse Parra va reafirmar “l’aposta per artistes emergents”.

Una altra novetat serà la col·laboració amb els cines Screenbox Funatic, que s’afegiran així als habituals espais de projecció de la Llotja, CaixaForum i l’auditori de la Universitat de Lleida a Cappont.

El certamen salta d’abril a juny

La primera gran novetat de la 25 edició de la Mostra és la seua reubicació al calendari cultural de Lleida. Com ja es va anunciar, el festival salta del mes d’abril dels últims anys a celebrar-se al juny, del 6 al 13, un canvi que obeeix a reforçar el certamen en un mes que permetrà un ventall molt més ampli d’activitats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next