Una burilla podria haver causat l’incendi de Maials, encara que descarten intencionalitat

M.C.
24-06-2019
  • Una burilla podria haver causat l’incendi de Maials, encara que descarten intencionalitat
  • Una burilla podria haver causat l’incendi de Maials, encara que descarten intencionalitat

Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat ahir a primera hora de la tarda l’incendi forestal que va calcinar prop de 27,5 hectàrees a Maials i que, segons les primeres investigacions dels Agents Rurals, podria estar causat per una burilla. Des que els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 17.50 hores de divendres, fins a quaranta-cinc dotacions dels Bombers van treballar per controlar l’incendi a la zona Mas de Noguers, que va obligar a tallar la circulació de la carretera C-12 entre Maials i Flix durant prop de divuit hores, fins a les dotze del matí d’ahir. Tot i que en un primer moment els Agents Rurals van estudiar la hipòtesi que l’origen del foc fos un problema a la roda d’un camió que circulava per la carretera C-12 a l’altura del quilòmetre 97, ara descarten aquesta hipòtesi i apunten que estaria causat per una negligència, segurament per una burilla llançada des d’un cotxe, encara que segueix oberta la investigació per aclarir les causes de l’incendi.

El cap de guàrdia dels Rurals de l’àrea de Lleida, Josep Maria Baiget, descarta que el foc fos intencionat, ja que les flames es van originar en una zona amb molta afluència de vehicles i al costat d’una paret que actua com a tallafoc. Per la seua banda, l’alcalde de Maials, David Massot, va explicar a aquest diari que “fa temps que teníem por que succeís un incident d’aquest tipus perquè es tracta d’una de les zones més boscoses de la comarca i, si no hagués estat per la ràpida actuació dels serveis d’emergència, podria haver estat una catàstrofe molt més gran”.

En aquest sentit, Massot va apuntar que “des de fa temps estàvem fent les gestions necessàries per habilitar un tallafoc a la zona i construir una bassa per prevenir i facilitar l’extinció d’incendis, però no hem arribat a temps”. Els Bombers van alertar del perill d’incendi i van demanar precaució perquè “hi ha molta sequera i qualsevol petita espurna pot provocar un foc”. Un total de trenta-sis dotacions van treballar durant tota la nit d’ahir per controlar les flames a Maials.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta