Una de cada 3 víctimes d'accident de trànsit és un usuari vulnerable

A. GUERRERO
09-08-2020
  • Una de cada 3 víctimes d'accident de trànsit és un usuari vulnerable

Una de cada tres víctimes mortals d’accident de trànsit l’any passat a les comarques de Lleida era un usuari vulnerable. Concretament, dels 39 morts que es van comptabilitzar, dotze pertanyien a aquest col·lectiu. Van morir sis motoristes, quatre vianants i dos ciclistes. Encara que és un percentatge elevat no arriba al que es va registrar a Espanya, que va ser el 53% de les 1.755 persones que van perdre la vida. De fet, és la primera vegada que els usuaris vulnerables suposen més de la meitat de les víctimes mortals, segons les dades que ha fet públiques aquesta setmana la Direcció General de Trànsit. A més, reitera que una de cada quatre víctimes mortals era un motorista.

En el cas de Lleida, en tres d’aquests dotze accidents amb víctimes mortals es dóna la circumstància que els conductors causants van ser detinguts. Es tracta de l’atropellament d’una padrina a Torres de Segre, d’un ciclista a Martinet i una dona al barri de Balàfia de la ciutat de Lleida.

El 2019 van perdre la vida en accidents de trànsit 1.755 persones a Espanya, segons el balanç definitiu de la DGT. Aquesta xifra inclou les persones mortes en vies interurbanes i urbanes durant els 30 dies posteriors a l’accident. A nivell de les comarques lleidatanes, segons aquesta estadística, van perdre la vida 39 persones, quatre menys que el 2018. Així mateix, aquest 2020 s’han registrat 11 accidents mortals a la província pels 21 morts del mateix període del 2019.

El nombre de persones mortes va disminuir un 3% respecte a l’any anterior, si bé l’evolució ha estat molt diferent dins i fora de les ciutats. En vies urbanes es van produir 519 morts, un 6% més que l’any 2018. Al contrari, en vies interurbanes es van produir 1.236 morts, un 6% menys que el 2018. Els increments de sinistralitat més notables es van produir entre els ciclistes (de 58 a 80) i motoristes (466 morts, inclosos ciclomotors, un 11% més que el 2018). La xifra d’aquests últims és la més alta des del 2010, mentre que la de ciclistes és la més elevada des del 2007. Pel que fa a vianants, hi va haver 381 víctimes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...