Una dieta rica en te verd i cacau podria prevenir el deteriorament neuromuscular

ACN
Publicat: 
18-05-2022
Actualitzat: 19-05-2022 14:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una dieta rica en te verd i cacau podria prevenir el deteriorament neuromuscular

La ingesta de te verd o cacau podria prevenir canvis neuromusculars associats a l'envelliment, segons els resultats d'una recerca liderada per investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). En concret, el consum de flavonoides (un grup de nutrients que es troben en fruites, verdures i espècies) del te verd i del cacau, va ser capaç d'augmentar significativament la taxa de supervivència en ratolins vells i de prevenir alguns canvis estructurals regressius associats a l'envelliment. La recerca, en què també ha col·laborat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), altres centres de recerca i la farmacèutica Abbot, s'ha publicat a la revista 'Aging'.

La sarcopènia, la pèrdua progressiva de massa i potència muscular per envelliment o sedentarisme, es considera el principal factor causant de la deterioració del rendiment físic en les persones d'edat avançada. Aquesta situació té un impacte negatiu en la qualitat de vida, augmenta el risc de discapacitat, lesions i mortalitat, i també suposa una càrrega pel sistema sanitari. Per aquest motiu, el grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental de l'IRBLleida, liderat per Jordi Calderó, ha estudiat els canvis que experimenta el sistema neuromuscular durant l'envelliment i l'impacte de dietes enriquides amb flavonoides derivats del te verd i del cacau en el deteriorament motor que té lloc amb l'edat.

La investigació, en col·laboració amb l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives, la Universitat de Granada i la farmacèutica Abbott, també conclou que l'associació dels suplements de flavonoides amb l'exercici físic regular ha de tenir-se en compte en la teràpia per tractar la sarcopènia.

"És necessari seguir investigant per saber si es necessiten dosis més altes de flavonoides i si les intervencions a llarg termini poden ajudar a mantenir o, fins i tot, restaurar  la funció motora adequada durant el procés d’envelliment", afirma el catedràtic de la UdL i responsable del grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental, Jordi Calderó. Aquesta recerca ha rebut el suport financer de la farmacèutica Abbott i també una ajuda del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb el cofinançament del Fons europeu de Desenvolupament Regional.

Comparteix

També t'interessarà