Una empresa que fabrica tancs podria instal·lar-se a Catalunya

ACN
01-12-2021
  • Una empresa que fabrica tancs podria instal·lar-se a Catalunya
    Peu de foto: 
    Foto Tess Defence

La mesa de reindustrialització de Nissan està considerant el pla B en cas que el candidat preferent, el fabricant xinès Great Wall Motors es retiri definitivament de la cursa per substituir l'automobilística nipona. L'alternativa que estudia la comissió és dividir les instal·lacions de la Zona Franca entre el hub de descarbonització i altres empreses. Una de les propostes que hi ha sobre la taula és Tess Defence, una empresa que fabrica tancs; segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN de fonts coneixedores de la negociació. El Departament d'Empresa i Treball ha assegurat que el Govern "no donarà suport en cap cas a que una indústria militar s'instal·li als terrenys de la Zona Franca actualment ocupats per Nissan".

Fonts de la conselleria que dirigeix Roger Torrent han confirmat a l'ACN que aquesta opció no s'ha posat mai sobre la taula de reindustrialització, que s'està reunint ara mateix; i han afegit que si el Ministeri d'Indústria ho fa, no tindrà el suport de l'executiu català.

D'altra banda, la comissió també estudia donar espai a una empresa logística, tal com ha reclamat des de l'inici el Consorci de la Zona Franca, que és qui lloga els terrenys.

D'altra banda, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha traslladat "tranquil·litat" a la plantilla, perquè "es continua avançant amb diferents propostes" i el projecte de GWM es manté sobre la taula a l'espera d'una resposta a la contraoferta que han presentat les administracions en les últimes hores. "Les alternatives industrials a Nissan són un fet", ha assegurat Maroto en declaracions als mitjans de comunicació abans d'inaugurar oficialment la 24 Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

En aquest sentit, ha explicat que aquest mateix dimecres ha enviat una carta firmada per ella i per Torrent amb una contraoferta per aconseguir convèncer l'empresa xinesa. "És una bona oferta, hem millorat els instruments de finançament, dels actius i del lloguer. És una opció que encara està oberta," ha dit.

Els treballadors han convocat una aturada de producció a les 11h30 i es concentraran a les portes de la seu del Consorci de la Zona Franca -on s'està produint la trobada- per fer visible el malestar de la plantilla, que té un futur incert a un mes de perdre la feina.

Comparteix

També t'interessarà