Una exposició mostrarà els vincles lleidatans de Palau Ferré en l'any del pintor cubista

ACN
Publicat: 
22-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una exposició mostrarà els vincles lleidatans de Palau Ferré en l'any del pintor cubista

Una exposició de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) mostrarà els vincles lleidatans de Maties Palau Ferré en l'any del centenari del naixement del pintor cubista. La mostra porta per títol 'Palau Ferré. Vincles essencials' i s'inaugura aquest dimecres. Es podrà veure a la Zona Zero de l'IEI fins al 3 d'abril. Els seus responsables subratllen que ofereix una "mirada panoràmica" dels nexes que l'artista, conegut com 'el pintor que cremava els seus quadres', va tenir amb la capital del Segrià. L'acció compta amb el suport del Museu de Cervera, el Museu Tàrrega Urgell i el Museu de Cambrils. Les obres d'art seleccionades formen part de col·leccions particulars vinculades a la demarcació lleidatana que no havien estat exposades mai fins ara.

L'exhibició inclou pintures a l'oli, ceres, tintes xineses, ceràmiques i escultures de l'artista, a més de fotografies històriques i documents d'hemeroteca.

L'Any Palau Ferré és una commemoració oficial de la Generalitat que inclou 20 exposicions temàtiques diferents en museus i espais culturals i 100 actes territorials arreu del país en col·laboració amb ajuntaments, biblioteques, entitats i ONG.

Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) va ser pintor, escultor i ceramista. Format a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, va estar molt influït pel cubisme picassià, per la Barcelona dels Salons d'Octubre i pels anys viscuts a París, a les dècades dels cinquanta i dels seixanta. També va exposar als Estats Units.

Comparteix

També t'interessarà