Una fundació cultural ‘busca’ projectes a Lleida

REDACCIÓ
15-03-2019
  • Una fundació cultural ‘busca’ projectes a Lleida

La Fundació Catalunya Cultura va nàixer l’octubre del 2014 com una plataforma per incentivar la col·laboració entre el sector empresarial i l’àmbit de la creativitat, la innovació i el patrimoni, i amb l’objectiu de trobar noves formes de finançament que permetin impulsar nous projectes culturals. La directora, Maite Esteve, va presentar ahir a la Diputació de Lleida –una de les institucions que col·laboren en aquesta fundació, juntament amb el departament de Cultura i el ministeri de Cultura– una de les activitats estrella, el programa Impulsa cultura, un pla de formació i acompanyament gratuït que Catalunya Cultura ofereix anualment a projectes culturals de tot el territori.

Davant d’una vintena d’agents culturals i representants d’entitats i d’àrees culturals d’ajuntaments de Ponent, Esteve va destacar que per primera vegada es presenta aquest programa fora de Barcelona, “per impulsar la presentació de projectes culturals, ajudar que siguin viables per si mateixos i també per fer-los atractius a les empreses i facilitar l’accés al finançament privat”.

El programa Impulsa cultura està dirigit especialment a projectes d’entitats, associacions i grups culturals i no a persones individuals. Entre els criteris de selecció, els projectes han de superar un pressupost de 50.000 euros, amb un finançament extern inferior al 60 per cent del total, amb seu o activitat principal a Catalunya. La convocatòria de presentació d’idees està oberta fins al pròxima dia 5 d’abril i se seleccionaran trenta projectes entre els mesos de maig i juliol. En una segona fase, ja a la tardor, els deu millors comptaran amb un acompanyament dels professionals de la fundació més personalitzat. Més informació al web www.fundaciocatalunyacultura.cat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?