Una línia de bus escolar del Segrià porta 2 anys en litigi

REDACCIÓ
19-08-2020
  • Una línia de bus escolar del Segrià porta 2 anys en litigi

Dos empreses d’autocars pugnen des de fa dos anys per un contracte del consell comarcal del Segrià. Les firmes Morell i Aler es disputen la línia de transport escolar que inclou Raimat, Sucs, Gimenells, el Pla de la Font i l’institut Canigó d’Almacelles, que va sortir a concurs el 2018 amb un pressupost de més de 365.000 euros per prestar aquest servei durant tres anys. Des d’aleshores, l’adjudicació ha estat objecte de diversos recursos i resolucions, a favor d’una o d’una altra. L’ens comarcal no va poder precisar ahir què farà amb aquesta línia a partir el pròxim curs escolar.

La primera adjudicació de es va saldar el 2018 a favor d’Aler per un estret marge: va obtenir 75 punts, davant dels 74,06 de la seua competidora, Morell. Aquesta va reclamar al consell que verifiqués si les instal·lacions de l’adjudicatària s’ajustaven al que prometia en la seua oferta. Després d’una visita, el consell va rebaixar la puntuació d’Aler a 55.

El consell del Segrià no va poder precisar encara què farà amb aquesta línia de bus el curs escolar vinent

Morell es va adjudicar el contracte i fonts del consell van explicar que aquesta empresa ha prestat el servei de transport escolar en aquesta ruta en els últims cursos. Tanmateix, Aler va recórrer l’adjudicació. L’any següent, el 2019, el Tribunal de Contractes del Sector Públic va dictaminar que la revisió de les instal·lacions de l’empresa a petició de Morell es va fer “al marge del procediment establert” del concurs, la qual cosa feia de l’adjudicació “un acte viciat de nul·litat de ple dret”. També un informe de la Comissió Jurídica Assessora (CJA) de la Generalitat es va pronunciar en contra de la revisió per part del consell.

Tot plegat va fer que l’ens comarcal acordés el juny passat una nova adjudicació del contracte, aquesta vegada a favor d’Aler. Tanmateix, en aquesta ocasió va ser Morell qui va recórrer davant del Tribunal de Contractes, al·legant que rebutjar l’adjudicació inicial no significava atorgar el contracte de forma automàtica al seu competidor. L’última resolució d’aquest organisme de la Generalitat, del passat 29 de juliol, els va donar la raó i va estimar el recurs de Morell.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta