Una nova ruta turística descobrirà el patrimoni modernista de Lleida

SEGREcom
16-09-2015
  • Una nova ruta turística descobrirà el patrimoni modernista de Lleida

Turisme de Lleida estrena aquest dissabte la ruta turística dedicada al centenari del modernisme a Lleida. La visita permetrà conèixer els principals edificis de la ciutat dissenyats seguint aquest corrent arquitectònic. En concret, es visitaran, en algun cas també l'interior, la Casa Magí Llorens, l'antic cine Viñes, la Casa Xam-mar, la Casa de la Lira (o Morera), la Casa Baró (o la Vinícola), les Cases Balasch i el Mercat del Pla. La visita, que té un preu de 5 euros, s'iniciarà a les 11.30 hores a l'oficina de Turisme de Lleida i es repetirà també el 17 d'octubre. Aquesta ruta és una de les novetats del calendari de tardor de Turisme de Lleida, que també potenciarà les visites teatralitzades a càrrec d'actors, segons va destacar el tinent d'alcalde Rafael Peris. D'aquesta manera, es donaran a conèixer Racons de llegenda a través de dos rutes pel centre històric anomenades Bagul d'històries i Cobla de joglars, que permetran conèixer l'entramat de carrers del centre històric a l'època medieval i la distribució dels barris segons les creences religioses (la moreria i el call).

A més a més, es manté la visita de La Lleida secreta, que s'ampliarà amb visites a botigues del barri antic que tenen racons amagats d'interès històric. També s'oferiran tres visites diferents al castell dels templers de Gardeny.

Des de l'inici del programa de visites guiades de Turisme de Lleida la primavera de l'any passat, hi han participat prop de deu mil persones, segons va destacar Peris. El perfil de l'usuari és familiar, tant turistes que vénen de cap de setmana com lleidatans que volen conèixer millor la seua ciutat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta