Una ONG recull 200 quilos de residus a la Mitjana

S.E.
29-12-2018
  • Una ONG recull 200 quilos de residus a la Mitjana

L’Associació Osmon (Organització Social pel Món), una ONG mediambiental creada per cinc estudiants de la Universitat de Lleida, es va estrenar ahir amb una recollida de residus a la Mitjana. Una quinzena de voluntaris van recórrer el parc i van localitzar tota mena de rebutjos, entre aquests fins i tot un vàter, un extintor, una cadira de plàstic, un pneumàtic i una persiana. Miquel Gimeno, portaveu del col·lectiu, va assenyalar que van recollir uns 200 quilos de residus, que van classificar i van entregar a Lleida en Verd per ser reciclats. L’entitat prepara més accions mediambientals, amb les quals volen contribuir a frenar el canvi climàtic, i ja va anunciar una altra jornada de recollida de residus per després de les festes nadalenques, encara sense data.

Un altre dels seus projectes és la reforestació d’algunes zones, per a la qual cosa compten amb un hivernacle a Torre-serona en què han plantat glans per obtenir més de 700 alzines. Gimeno va indicar que la seua intenció és plantar-les a la primavera en aquesta localitat, a Almacelles i a Alpicat, per a la qual cosa estan ja gestionant els permisos amb els respectius ajuntaments. Així mateix, va apuntar que utilitzaran els envasos de plàstic en bones condicions que ahir van trobar a la Mitjana com a recipient on plantar més glans. A més, Osmon prepara un projecte d’integració social de persones en risc d’exclusió social, amb activitats i tallers per desenvolupar nous productes de marxandatge de l’organització.

Els creadors de l’ONG són Dan Cater, Adriana Garcia, Arcadi Duran i Javier Pablo Martínez, a més de Miquel Gimeno. Quatre d’ells estudien el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Turisme i un, només Turisme. Busquen més voluntaris, així com socis que hi col·laborin econòmicament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next