⏯️ Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada

REDACCIÓ
Publicat: 
15-09-2021
Actualitzat: 15-09-2021 11:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Una quarantena d’espectacles en la nova programació de tardor de LaTemporada

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Lleida ha presentat la nova programació de tardor de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida. Una quarantena d’espectacles i concerts que es distribueixen entre els tres equipaments culturals de la ciutat: l’Auditori Municipal Enric Granados, l'Escorxador i la Llotja. La presentació ha comptat amb el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Ciutat, Cultura i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, així com de la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, i la nova comissió programadora d’arts escèniques, formada per Marc Cartanyà, Amàlia Atmetlló i Lara Díez Quintanilla.

Pueyo ha explicat que “a ningú se li escapa que venim d’un any difícil i complex, sobretot per al sector cultural. Per tant, l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per mantenir les programacions, els públics i el teixit cultural és més necessària que mai, com s’ha demostrat en els darrers mesos en què les cancel·lacions d’espectacles o concerts han estat mínimes i sempre s’ha apostat per la reprogramació en benefici tant d’artistes, companyies, formacions, creadors i totes les empreses que presten els seus serveis al sector cultural”.Consulta l'Agenda Cultural de LLEIDA.COMLa tònica de LaTemporada, un cop més, és l’atenció a la diversitat de llenguatges artístics, tant en l’àmbit de la música com de les arts escèniques. Grans formacions, cicle coral, música de cambra, entre altres, pel que fa a la música, i pel que fa a les arts escèniques en destaquen els espectacles de text, de carrer, de circ, familiars “la tribu”, la recuperació dels Escorxadijous i una especial atenció als nous llenguatges i peces d’autor.

L’alcalde ha posta de relleu que “malauradament, altre cop, la característica d’aquesta temporada, esperant que sigui la darrera, serà la flexibilitat i la incertesa, que obliga a estar atents a la situació sanitària constantment per adaptar la programació a les mesures restrictives derivades de la CoVID-19”.

Tot i així, ha afegit Pueyo, “presentem una programació amb energia renovada, amb una nova imatge que ens convida a preparar-nos per retrobar-nos plegats per gaudir de la cultura segura i de les arts en viu de Lleida. Presentem una programació que ens ha de fer sentir la cultura amb plenitud, alegria i esperança”.

Rutllant ha explicat que com a novetat, i per primera vegada, l’Ajuntament de Lleida ha encarregat a una comissió programadora, formada per la Lara Díez Quintanilla, l’Amàlia Atmetlló i el Marc Cartanyà, la confecció i configuració de la programació de les arts escèniques de LaTemporada Lleida. “Aquest és el primer pas cap a un nou model de programació col·legiada i participativa que vol implementar la Regidoria de Ciutat i Cultura en què la direcció artística anirà més enllà d'un encàrrec unipersonal amb l'objectiu de programar des de diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic”.

El regidor també ha apuntat que “s’ha optat per una programació d’arts escèniques més concentrada a l’Escorxador perquè ens permet optar per espectacles no de tan gran format, en un espai idoni per acomplir amb les normatives derivades de la pandèmia i on el públic se senti més proper a l'escenari”.

La directora de l’Auditori i la comissió programadora han desgranat un a un tots els concerts i espectacles que s’han programat durant aquest trimestre.

Comparteix

També t'interessarà