Una revetlla per a dotze pobles

P. RODELLAR
14-06-2019
  • Una revetlla per a dotze pobles

Maials acollirà aquest dissabte la cinquena edició de la trobada musical itinerant Ancesa Jove amb el grup Itaca Band com a cap de cartell. La iniciativa, que comptarà amb la participació d’unes altres dotze associacions de joves del Baix Segrià (Aitona, Sarroca de Lleida, Torres de Segre, Aspa, Alfés, Montoliu de Lleida, Llardecans, Albatarrec, Almatret, Sunyer, Sudanell i Seròs), es va impulsar el 2015 amb l’objectiu de fomentar la participació i la implicació dels joves de la comarca.

Durant la presentació del programa d’activitats a la Diputació de Lleida, l’alcalde de Maials, David Massot, va donar l’enhorabona als organitzadors de l’esdeveniment i va assegurar que són “un orgull per a la comarca”.

La iniciativa compta amb la participació de dotze associacions de joves de la comarca

Per la seua part, el tècnic de Joventut del consell comarcal del Segrià, David Lesan, va explicar que aquesta cinquena edició, a més de corroborar la consolidació del festival, ha de servir com a punt d’inflexió per “buscar nous elements per introduir a l’Ancesa, i assegurar el relleu generacional”.

Així, els actes d’aquest any començaran a les 09.30 hores de dissabte amb la recepció de les autoritats al pavelló poliesportiu de Maials. Una hora més tard tindrà lloc el fòrum Joves i petits municipis: debat, reptis i relleu generacional en les estructuris juvenils, en el qual s’abordarà com regenerar i innovar l’Ancesa, l’elaboració d’un videoclip commemoratiu dels cinc anys del festival i el punt de vista de la joventut dels pobles. A les 12.30 hi haurà una cercavila amb la Colla de Grallers i Geganters de Maials i a les 13.00 se celebrarà un vermut elèctric. Ja a la nit, a les 21.30 hores, es procedirà a encendre la foguera de l’Ancesa Jove i començarà el sopar popular. Finalment tindrà lloc el plat fort del certamen amb els concerts d’Itaca Band, La Reixa, DJ Queralet i DJ OGT. Durant tot el dia, l’artista Llukutter pintarà el mural commemoratiu d’aquesta cinquena edició.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?