Una setantena de grups s'inscriuen en el programa Lleida en Viu

REDACCIÓ
26-10-2020
  •  Grups d'escolars escullen cada curs el parc de la Mitjana per a fer activitats
  •  Grups d'escolars escullen cada curs el parc de la Mitjana per a fer activitats
  • Grups d'escolars escullen cada curs el parc de la Mitjana per a fer activitats

El Parc Natural de la Mitjana és ideal per fer activitats en temps de pandèmia. Així, diverses escoles hi vénen des que ha començat el curs a fer classes d’educació física i de ciències, altres organitzen sortides de convivència entre els alumnes d’una classe, que passen el matí duent a terme activitats més lúdiques, i d’altres participen en el programa d’educació ambiental de l’Ajuntament Lleida en Viu. És el cas de l’escola Doctor Serés, d’Alpicat, que ha vingut al Parc amb 4 grups, 4 dies diferents, a fer activitats de descoberta de l’espai.

També utilitzen el Parc els alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL, amb un projecte amb el qual volen fer un seguiment d’un trosset del medi, emmarcat en un metre quadrat. Cada setmana hi vénen a fer una foto, i així podran copsar els canvis que té el seu metre quadrat al llarg del temps, cosa que els hi servirà de punt de partida per a realitzar diversos aprenentatges.

I també alguns usuaris de l’Institut Municipal d’Ocupació vénen a fer sessions al Parc, dintre del programa SEFED, i de vegades els treballadors busquen aquest espai per fer una reunió a l’aire lliure.

Totes aquestes experiències demostren que els espais naturals com el Parc de la Mitjana són un escenari ideal per a continuar fent activitats culturals i educatives, com ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. “Mantenim un ampli ventall d’activitats per posar en valor espais naturals com la Mitjana, que, en plena pandèmia, permeten a grans i petits fer salut, mantenir distàncies i descobrir la biodiversitat que tenim a tocar de casa”, ha dit.

Dintre del programa d’educació ambiental Lleida en Viu, que realitza l’Ajuntament des de fa gairebé 30 anys, aquest curs s’han inscrit ja 70 grups escolars entre tardor i primavera, que vindran a fer activitats a l’aire lliure i amb totes les mesures de seguretat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?