Una trentena de persones descobreixen els arbres de Lleida i la seva contribució a la biodiversitat

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
07-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una trentena de persones descobreixen els arbres de Lleida i la seva contribució a la biodiversitat
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Una trentena de persones van participar dissabte en l'Ecodescoberta "Els arbres de la ciutat", una iniciativa dins la programació d'Ecoactivitats que vol mostrar les espècies d'arbres presents a la ciutat i el seu paper en la millora dels entorns urbans.

Els tècnics van destacar els múltiples beneficis dels arbres urbans, com ara l'increment de la biodiversitat, la millora de la qualitat de l'aire, la reducció del soroll i l'embelliment dels carrers.

L'activitat va començar a la plaça Víctor Siurana, on es va fer una introducció sobre l'arbrat de Lleida i es van identificar algunes espècies presents, com els plataners i els ginkos.

El recorregut, de menys de 2 km, va passar per diferents llocs de la ciutat, com la plaça Pau Casals, on es van observar moreres i plataners, i la plaça Cervantes, on es van trobar palmeres i castanyers d'indies.

L'Ecodescoberta també va incloure una visita al Turó de la Seu vella, on es va explicar el projecte URBAN-Nat de Renaturalització de la ciutat i es van destacar les millores realitzades, com la creació d'una bassa naturalitzada i la plantació d'ametllers i lledoners.

La activitat va acabar amb un passeig per l'avinguda del Segre i la plaça de la Pau, on es van mostrar cedres i magnòlies, i es va parlar sobre la idiosincràsia de la ciutat en termes de jardineria i el canvi cap a espècies autòctones i més sostenibles.

Les Ecoactivitats formen part del projecte URBAN-NAT d'adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana de Lleida, finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU. La propera activitat, el 18 de maig, serà un punt d'observació Biodiversitat sobre els invertebrats del Riu Segre al seu pas per Lleida.

Comparteix

També t'interessarà