Una veïna del Solsonès rep la medalla centenària

REDACCIÓ
Publicat: 
12-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una veïna del Solsonès rep la medalla centenària
    Peu de foto: 
    Departament de Drets Socials (Generalitat de Catalunya)

El director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, ha lliurat una medalla centenària a Conxita Cuadrench i Casserras, veïna de Solsona (Solsonès). 

La Conxita es va criar dins una família de cinc germans. Ella era la filla petita i els seus pares es deien Joan i Mercè. La Conxita es va casar amb el Ramon i tots dos van portar un negoci d’elaboració i distribució de begudes. Al cap d’un temps, després d’enviudar, va tornar a la casa familiar, on donava un cop de mà darrere el taulell de la botiga de roba “Casa Bufau”, regentada pel seu germà Pere i la seva esposa. 

Al llarg de la vida la Conxita ha atresorat bones amistats que l’han acompanyat en els seus viatges per tot el món. Sempre ha gaudit de la conversa amb les amigues, comentant l’última pel·lícula, novel·la, concert o obra de teatre. La Conxita té cinc nebots i set renebots que al seu torn tenen fills pels quals és com una besàvia. 

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Drets Socials. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Comparteix

També t'interessarà