Unes 60 persones descobreixen els artròpodes que viuen a Lleida

REDACCIÓ
02-05-2022
  • Unes 60 persones descobreixen els artròpodes que viuen a Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

Unes 60 persones han participat activament en el punt d'observació d’artròpodes que la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha ubicat, el passat dissabte, a la plaça Bals Infante, com una de les accions per a conèixer la biodiversitat de la ciutat, que es contemplen dins del programa Ecoactivitats 2022.

Prèviament, l’entomòloga Marina Lee ha guiat un recorregut pels Camps Elisis i la canalització del riu Segre, en què un grup d’uns 20 participants ha pogut observar i capturar diversos insectes, aranyes i altres invertebrats, que s’han dut fins a la plaça Blas Infante. Allí, els vianants han pogut apreciar les característiques d’aquests exemplars mercès a les lupes binoculars. D’aquesta manera, s’ha pogut veure amb detall els artròpodes capturats i aprendre moltes coses sobre la seva biologia.

El punt d’observació ha estat obert a tothom, de manera que, les persones que han passat per la plaça i hi estaven interessades, han pogut participar de l’activitat.

S’han capturat i analitzat un total de 20 artròpodes diferents (papallones, aranyes, vespes, sírfids, escarabats, saltamartins...) i els participants han après com aquests petits éssers vius són útils en molts aspectes, com per exemple ajudant a la pol·linització de les flors o lluitant contra altres invertebrats que esdevenen plagues per la jardineria.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques, per a tots els públics.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran una trobada de “compostaires”, el dissabte 7 de maig, i un curs d’iniciació a l’ornitologia, organitzat per l’ICO al Parc de la Mitjana, el cap de setmana del 14-15 de maig.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta