Unió de Pagesos demana una previsió d'aigua de reg per "poder programar els cultius d'estiu"

REDACCIÓ
Publicat: 
21-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unió de Pagesos demana una previsió d'aigua de reg per "poder programar els cultius d'estiu"
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Unió de Pagesos alerta que el sector agrícola català necessita saber la dotació d’aigua de reg ara, en època de sembra, per programar els cultius d’estiu. Sense coneixement del reg previst els pròxims mesos, que es veurà reduït a causa de l’excepcionalitat per sequera hidrològica als embassaments, els productors no poden programar les produccions sense el risc de pèrdues.

És en aquest sentit, que el sindicat demana tant a l’Agència Catalana de l’Aigua, responsable de la gestió de les conques internes, com a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, dels regs del país de la part de conca de l’Ebre, que faci una programació de dotació de reg amb vista a donar garanties a tots els regants que en depenen també a Catalunya.
 
Unió de Pagesos reclama al Govern i a les forces polítiques catalanes que acompanyin responsablement les decisions de la gestió d’aquesta situació de sequera, tant per a les conques internes com per a la conca de l’Ebre, amb vista a donar garanties a tots els regants que en depenen també a Catalunya.
 
El sindicat assenyala que ara per ara les comunitats de regants d’una banda i de l’altra no tenen la informació necessària per encarar una campanya de reg excepcional i els regants viuen una inacceptable incertesa a les portes de la sembra dels conreus d’estiu. "Així es posa en joc la campanya agrícola, el proveïment de béns bàsics enguany a casa nostra i les rendes de la pagesia."
 
Unió de Pagesos remarca que la pagesia és conscient de la situació difícil, després de dos anys de sequera, i que serà corresponsable per fer front a la reducció del percentatge de reg; alhora reclamarà a les administracions que actuïn a consciència davant el fet que sense aigua no hi ha producció agrària i sense aquesta no es podran garantir aliments de proximitat.

Comparteix

També t'interessarà