Unió de Pagesos reclama "celeritat en el suport a la campanya agrària, marcada per la sequera"

REDACCIÓ
Publicat: 
19-04-2023
Actualitzat: 19-04-2023 13:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Unió de Pagesos reclama "celeritat en el suport a la campanya agrària, marcada per la sequera"
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Oriol Bosch (ACN)

Unió de Pagesos reclama a les administracions que agilitzin els mecanismes de suport de cara a la campanya agrària tenint en compte la greu situació de sequera que afronta Catalunya, i afecta la majoria de cultius, inclosos els que requereixen més mà d’obra estacional per a dur a terme les tasques del camp, com els sectors de la fruita dolça i la vinya, entre altres.

El sindicat insisteix, com ja va plantejar fa unes quantes campanyes i va reiterar al desembre passat en una reunió amb el Departament, que cal donar estabilitat als ajuts per a la contractació de proximitat per a persones aturades que promou el Serveis Català d’Ocupació (SOC). En aquest sentit, aquest organisme ja ha confirmat un cop més aquesta continuïtat. El sindicat ha demanat que la convocatòria surti el més aviat possible, mantenint la quantia de l’any 2022, de 90 euros per persona i setmana (enfront dels 50 euros de la primera), i que en aquest cas tingui efectes retroactius des d’inicis d’any i abasti tot l’any natural per tal que tots els sectors productius se’n puguin beneficiar.
 
Igualment, com es va tractar a la reunió de la Comissió de Campanya a Lleida al març, afirmen que "és necessari agilitzar els ajuts a la nova construcció o rehabilitació d’allotjaments privats, qüestió que el sindicat reclama fa anys. En aquesta línia, cal que hi hagi pressupost disponible per a totes les persones físiques professionals de l’agricultura que ho sol·licitin".
 
Unió de Pagesos també demana que "el sector pugui disposar de la mà d’obra que necessita"
; per això reitera la necessitat que l’Administració de l’Estat "sigui àgil i pugui permetre, si el sector ho requereix, autoritzacions de treball excepcionals per a persones residents al nostre país, sense autorització de treball i/o residència però que puguin demostrar l’arrelament amb el certificat d’acollida".
 
El sindicat també reclama, tant a l’administració catalana com la de l’Estat, "celeritat en la resolució de diferents procediments administratius vinculats als informes d’arrelament i a les resolucions de les sol·licituds de permisos de treball i residència" i, en general, "més agilitat en els tràmits d’estrangeria, ja que actualment la lentitud de la resolució de molts d’aquests procediments dificulta que la pagesia pugui contractar persones que volen treballar a la campanya agrària".

Comparteix

També t'interessarà