Univers Oró, l’homenatge de Lleida a l’il·lustre científic

REDACCIÓ
Publicat: 
18-03-2023
Actualitzat: 18-03-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Univers Oró, l’homenatge de Lleida a l’il·lustre científic
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Parc Agrobiotech acull aquest dissabte, 18 de març a les 12.00 h, l’homenatge de Lleida a Joan Oró. “Univers Oró” serà un acte de record a la figura del científic lleidatà més universal, que inclourà una reinterpretació de la seva biografia i treball científic amb un llenguatge contemporani i d’altres disciplines com la música, l’audiovisual i la gastronomia.

L’acte, que estarà presidit per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, comptarà amb l’assistència de familiars i amics de Joan Oró, com ara la seva filla Maria Elena o el científic Enric Gelpí, que va treballar amb ell a Houston, i que parlaran a les persones que assisteixin a l’acte del vessant més personal i professional d’Oró.

La part creativa constarà d’un concert a càrrec del Col·lectiu Free't, companyia resident de l'Auditori Enric Granados de Lleida. És un grup d’artistes de diferents disciplines que basa el seu treball en la composició en viu, el Soundpainting i les creacions en directe, creant projectes site-specific com en aquesta ocasió.

La part musical es complementarà amb els visuals de Lauro.pro, equip lleidatà de creacions audiovisuals, amb una animació creada especialment que reacciona a la música en directe.

Clourà l’acte un tast gastronòmic inspirat en la vida i trajectòria d’Oró, on hi haurà estrelles i meteorits comestibles, a càrrec d’Alexa Trilla de Archicookture, amb la col·laboració de Gerard F. Marmolejo de TimberLab.

Comparteix

També t'interessarà