Uns cinquanta professors substituts no cobraran fins a finals de gener

M. MARQUÈS
10-12-2019
  • Uns cinquanta professors substituts no cobraran fins a finals de gener

Els mestres i professors substituts nomenats aquest mes de desembre a Catalunya no cobraran fins a finals del mes de gener. Segons el delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, la mesura “afectarà a tot estirar una quarantena de persones a la província”, mentre que per la seua banda el sindicat Ustec·Stes va augmentar la xifra fins a la seixantena. Fonts d’Educació van assegurar que és una situació que es produeix cada curs perquè el pagament de la nòmina està vinculat al tancament del pressupost, que es fa al voltant del 5 de desembre.

Ustec·Stes, que va considerar “inadmissible” aquesta situació, va dir que pot afectar unes 600 persones a Catalunya, el 10% a Lleida, i va afirmar que es tracta d’“un exemple més del maltractament” que dispensa la conselleria al seu personal. Va animar els afectats a reclamar al seu servei territorial. L’Intersindical-CSC va considerar la situació tan inexplicable com intolerable, i va dir que no entén quin criteri segueix el departament perquè un treballador que inicia la feina a començaments de mes el cobri al cap de dos mesos. Finalment, CCOO va exigir “que els treballadors cobrin quan toca i no a dos mesos vista”.

D’altra banda, entre el 2020 i el 2025 tots els docents que exerceixen a Catalunya hauran de formar-se i acreditar competència digital, un nou certificat amb el qual es treballa per garantir un bon ús de la tecnologia a les aules. Aquest certificat serà un mèrit a partir de les pròximes oposicions, però Educació treballa amb l’objectiu que sigui un requisit de cara al 2025. Aquest és un dels eixos del nou Pla d’Educació Digital de Catalunya que es posa en marxa al gener amb l’objectiu d’assegurar que tots els alumnes siguin digitalment competents al finalitzar l’ESO i poden tenir un dels certificats ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Així mateix, el TSJC va dictaminar ahir que no es pot apartar del lloc de treball el professorat que tingui l’“avaluació negativa”, arran d’un recurs de l’UGT, i va anul·lar el requisit de tenir una puntuació mínima per a una plaça de perfil professional. Educació va dir que els elements que el TSJC estima són “menors”. Els responsables dels centres educatius van explicar que “els que hi han participat tenen una capacitat exponencial de transmetre un discurs sensibilitzador”.

L’Episcopal s’uneix a un projecte de campaments saharauis

El col·legi Episcopal és el tercer centre de Lleida que participarà en un projecte subvencionat per la Paeria en el qual alumnes de Formació Professional visiten un campament de refugiats saharauíi a Tindouf, Algèria. Aquesta activitat, Cicles Formatius a Terreny, està organitzada per l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i la Paeria, amb el suport des de fa anys dels instituts Ronda i Torre Vicens. La regidora d’Educació, Sandra Castro, va explicar que l’ajuntament subvencionarà un any més aquest projecte. “Aquesta experiència obre la finestra a l’esperit crític”, va subratllar, i el delegat d’Educació, Carles Vega, va assenyalar que “formem les persones de manera integral”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?