Vacances en Pau al Segrià

REDACCIÓ
02-07-2019
  • Vacances en Pau al Segrià

Ponent ja té en marxa una nova edició de Vacances en Pau amb l’arribada dels nou primers nens i nenes de campaments saharauis que passaran l’estiu acollits per famílies lleidatanes. El primer grup va aterrar a Lleida el cap de setmana passat i els nens ja es troben a les llars d’acollida als municipis de Montoliu, Alfarràs, Alpicat i la capital del Segrià. El programa, organitzat pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent, atansarà a les comarques del Segrià un total de vint nens, cinc més dels que estaven previstos des d’un primer moment. L’entitat va assenyalar ahir que, com a curiositat, s’ha fet càrrec a última hora d’un menor que no tenia una destinació assignada i que serà acollit per una família que estava en llista d’espera per poder participar en aquesta iniciativa solidària. Està previst que la resta del grup de nens arribin a partir de diumenge vinent i seran acollits a diferents llars d’Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida capital.

Els menors, d’entre deu i tretze anys, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert d’Algèria, podran passar unes vacances en companyia amb les famílies d’acollida durant els mesos de juliol i d’agost. Fa uns dies, el vicepresident de Sàhara Ponent i coordinador del projecte, Manel Montes, va assenyalar que el nombre de nens saharauis que vindran a les comarques del Segrià ha suposat “un enorme esforç” per a ells, ja que inicialment es preveia l’arribada de quinze nens com a màxim.

Les despeses del programa van a càrrec de les famílies d’acollida i d’alguns dels ajuntaments de destinació dels menors, a més de comptar amb donacions privades i de membres de la mateixa associació.

També participaran en diferents trobades institucionals, una festa de tots els nens acollits a Catalunya i en el Circ Picat.

Dos mesos de revisions sanitàries i d’activitats culturals

Durant l’estada a Lleida, els nens seran sotmesos a un examen pediàtric general al CAP de la seua zona, que inclourà proves de detecció de celiaquia, i també els faran revisions d’àmbit otorrinolaringològic (Avantmèdic), oftalmologia (ILO), odontologia (Enéresi i Clínica Mias), i fins i tot gaudiran de perruqueria gratuïta gràcies a Calucho Perruquers.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next