Varela dóna a l'Arxiu Municipal les 170 cintes en què va gravar les 'converses'

REDACCIÓ
20-06-2020
  • Varela dóna a l'Arxiu Municipal les 170 cintes en què va gravar les 'converses'

El professor, escriptor i polític Josep Varela va oficialitzar dijous la donació a l’Arxiu Municipal de Lleida d’un fons documental compost per 170 cintes magnètiques d’àudio corresponents a les entrevistes que va dur a terme a desenes de personalitats significatives de les comarques de Lleida des dels anys 80 fins a principis d’aquest segle, entrevistes que van quedar plasmades als seus llibres de Converses.

Segons responsables de l’Arxiu, l’ingrés del qual denominen Fons Josep Varela Serra, és especialment rellevant perquè és el primer que l’entitat rep íntegrament en format d’àudio. Les entrevistes que va gravar Varela al llarg dels anys suposen una oportunitat per descobrir vivències de primera mà i fets que van tenir lloc a Ponent. A més adopten un valor especial perquè gran part dels seus protagonistes ja han mort. Alguns dels personatges que van ser entrevistats són Maria Rúbies, Simeó Miquel, Lluís Virgili, Víctor Torres, Josep Lladonosa, Romà Sol, Leandre Cristòfol, Miquel Roig, Daniel Gelabert o Jaume Magre.

Així mateix, un dels seus llibres incloïa entrevistes a Víctor Hellín, Blas Mola, Francisco Pons, Juan C. de Sangenís, Miquel Montaña i Ernest Corbella, tots ells alcaldes de la ciutat de Lleida en diferents èpoques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta