Veïns de les Borges reporten 586 incidències a través de l’aplicació Línia Verda

REDACCIÓ
24-07-2021
  • Veïns de les Borges reporten 586 incidències a través de l’aplicació Línia Verda

Els veïns i les veïnes de les Borges Blanques han reportat un total de 586incidències al municipi a través de l’aplicació Línia Verda, un servei que haimplantat el consistori amb l’objectiu d’establir un canal de comunicació directe entre els regidors i les regidores de l’Ajuntament i el veïnat per tal que aquestpugui informar sobre els desperfectes que localitzi al municipi.

Aquest servei es va establir a la capital de les Garrigues l’any 2019, i els veïns i les veïnes del municipi han demostrat la seva bona acollida i la seva voluntat de col·laborar a millorar les Borges amb l’àmplia col·laboració que ha tingut la iniciativa. En concret, les incidències que s’han comunicat amb una major freqüència han estat referents a les voreres i calçades, als parcs i jardins, lesescombraries, la neteja i l’enllumenat públic del municipi.

La primera tinent alcalde de les Borges, Núria Palau, ha volgut agrair a tots els borgencs i borgenques que s’han pres el seu temps en descarregar-se l’aplicació mòbil per notificar al consistori les incidències. Palau ha explicat que aquesta eina obre la porta a una nova manera de treballar des de l’administració pública,més col·laborativa amb la ciutadania, i s’ha compromès a dur a terme revisionsdiàriament a l’aplicació per solucionar les incidències que puguin sorgir amb la major rapidesa.

Per utilitzar l’aplicació

Per a poder utilitzar aquest servei és necessari descarregar l'aplicació LíniaVerda, que és totalment gratuïta, des de Google Play, en cas de dispositiusAndroid, i també des de l'App Store, per als iOS. Una vegada descarregada,l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència.

El procediment és molt ràpid i senzill: només cal prémer sobre el botó 'Novaincidència' i seleccionar la tipologia més adient d'entre les diferents que es poden escollir. De manera automàtica, l'aplicació detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i una observació que complementi la imatge, i enviar la incidència. Demanera immediata, el personal de l'Ajuntament rep una notificació del desperfecte i hi posa solució. El ciutadà o ciutadana, al seu torn, rep una notificació al seu telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l'estat de laincidència que ha comunicat.

Un compromís amb el medi ambient

A través de Línia Verda, l'usuari també pot plantejar qualsevol consultamediambiental. Només cal seleccionar l'opció 'Fes la teva consulta' i, en untermini màxim de 24 hores, tindrà resposta per part d'un equip d'experts en lamatèria de forma completament gratuïta. Al web de la Línia Verda, al qual es pot accedir a través de www.liniaverdalesborgesblanques.cat, també hi ha un ampli contingut de consulta mediambiental, com és el cas de guies de bones pràctiques, consells, i informació del municipi en relació amb el medi ambient,entre altres coses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta