⏯️ Veïns i veïnes de Lleida reclamen a la Paeria l'obertura de les piscines municipals

ACN
28-07-2020
  • ⏯️ Veïns i veïnes de Lleida reclamen a la Paeria l'obertura de les piscines municipals
  • ⏯️ Veïns i veïnes de Lleida reclamen a la Paeria l'obertura de les piscines municipals

La Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) reclama l'obertura de les piscines municipals de la ciutat, després que la Paeria autoritzés divendres que poguessin reobrir les piscines dels quatre clubs socials de la capital del Segrià (Sícoris Club, Natació Lleida, Club Tennis Urgell i Tennis Lleida). El president de la FAVLL, Toni Baró, demana que s'apliqui el pla d'obertura que l'Ajuntament ja tenia previst abans que es decretés el reconfinament, amb limitacions d'aforament, cita prèvia i el compliment de mesures higièniques i sanitàries. La petició coincideix amb l'episodi de calor d'aquesta setmana en què els termòmetres poden assolir els 40 graus a Ponent. Dilluns es va arribar a una màxima de 38,8 graus a Lleida ciutat.

Baró considera que "no té justificació que les piscines municipals no es vagin obrint d'acord al pla establert" abans del reconfinament de la capital del Segrià, tenint en compte que l'Ajuntament de Lleida ha autoritzat la reobertura de les piscines del clubs socials, que ja funcionen des del cap de setmana. Des de la FAVLL demanen que, "en la mesura que es pugui" es posin en servei les piscines municipals, com a mesura complementària a l'habilitació de refugis climàtics i a les recomanacions de passejar per llocs on hi ha arbres. "Lleida és una ciutat molt gran i no tothom pot accedir a entitats socials", remarca Baró.

A la vegada, el president de la FAVLL fa una crida al conjunt de ciutadans de Lleida a "complir estrictament les mesures sanitàries de respectar la distància de seguretat, l'ús de mascareta i evitar aglomeracions". En aquest sentit, assenyala que en la reobertura de les piscines "s'haurà de tenir especial compte amb l'aforament i s'haurà de vetllar en les entrades i sortides". Així mateix, demana a les forces d'ordre púbic "que siguin contundents amb aquelles actituds incíviques de persones o grups que amb la seva actitud puguin contribuir a estendre la malaltia". "A aquelles persones que no compleixin se les hauria de sancionar i no tornar-les a deixar entrar" a les piscines municipals, ha afirmat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta