'Venus', la nova pel·lícula del lleidatà Jaume Balagueró, peça inaugural del 55è Festival de Sitges

ACN
Publicat: 
18-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 'Venus', la nova pel·lícula del lleidatà Jaume Balagueró, peça inaugural del 55è Festival de Sitges
    Peu de foto: 
    Sony Pintures (Cedida a ACN)
  • 'Venus', la nova pel·lícula del lleidatà Jaume Balagueró, peça inaugural del 55è Festival de Sitges
    Peu de foto: 
    Sony Pictures (Cedida a ACN)

La pel·lícula ‘Venus’, dirigida per Jaume Balagueró i protagonitzada per Ester Expósito, inaugurarà la 55a edició del Festival de cinema Sitges el 6 d’octubre. El director català firma una aterridora història escrita juntament amb Fernando Navarro, inspirada en H.P. Lovecraft. De fet, Balagueró va explicar des del Festival de Sitges que traslladaria a l'actualitat l'univers de Lovecraft i més en concret el conte 'Els somnis a la casa de la bruixa' a 'Venus'. "Serà desmesuradament Sitges perquè serà desmesuradament d'horror, violenta i bruta", va assegurar. Balagueró ha inaugurat Sitges en edicions passades amb ‘Darkness’, ‘[REC 2]’ -juntament amb Paco Plaza- i ‘[REC 4]’.

La terrorífica ‘Venus’ està protagonitzada per Ester Expósito, Ángela Cremonte, Magüi Mira, Fernando Valdivieso i Federico Aguado, entre altres. A ‘Venus’, Balagueró, qui a més ha coescrit el guió al costat de Fernando Navarro conjura el terror còsmic dins d'un edifici de l'extraradi de Madrid.

Després de passar pel Festival de Toronto, Sitges acollirà l'estrena europea de la pel·lícula.  La pel·lícula arribarà exclusivament a les sales de cinema de tota Espanya el pròxim 2 de desembre de la mà de Sony Pictures Entertainment. Després del seu pas pels cinemes, ‘Venus’ estarà disponible a Prime Vídeo.

The Fear Collection

‘Venus’ és el segon projecte de The Fear Collection, el segell cinematogràfic especialitzat en el gènere cinematogràfic de terror i suspens, creat per Sony Pictures International Productions i Pokeepsie Films (Banijay Iberia), la productora d'Àlex de la Iglesia i Carolina Bang, en associació amb Prime Video i la seva presentació oficial va tenir lloc la passada edició del Festival. ‘Venus’ va participar al recent Fantastic 7 celebrat a Cannes 2022, com a projecte presentat pel Festival de Sitges. 'Veneciafrenia', pel·lícula dirigida per Àlex de la Iglesia, és el primer llargmetratge que parteix de The Fear Collection i va ser estrenat també a Sitges 2021. 

Balagueró ha inaugurat Sitges en edicions passades amb ‘Darkness’, ‘[REC 2]’ -juntament amb Paco Plaza- i ‘[REC 4]’. També ha estat present a la Secció Oficial del Festival en nombroses ocasions, amb títols com ‘Els sense nom’, que va obtenir tres premis, ‘[REC]’ (amb Paco Plaza, i van guanyar també tres premis), ‘Frágiles’, ‘Mientras duermes’ i ‘Musa’. A més d'haver participat amb els seus primers curtmetratges i haver estat premiat per Alicia.

Comparteix

També t'interessarà