Vielha aprova un pressupost de 5,7 milions amb els vots d’UA i Cs

CLARA VILLAR
23-11-2017
  • Vielha aprova un pressupost de 5,7 milions amb els vots d’UA i Cs

El ple de l’ajuntament de Vielha va aprovar ahir un pressupost inicial de 5,7 milions d’euros, un 1,75% més que el 2017, amb els vots a favor d’UA i Cs (a l’equip de govern), mentre que CDA va votar en contra per primera vegada en un pressupost d’aquest mandat, al·legant falta d’inversions. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va destacar les actuacions previstes per a la instal·lació d’un nou sistema de la cloració en el dipòsit de Vielha, les obres a la carretera de Mont a Montcorbau i la millora del dipòsit de Vilac.

El ple va aprovar també la concessió administrativa de l’ús privatiu de terrasses, que afecta de manera especial quatre espais de la capital aranesa que des de fa anys gaudien de més privilegis econòmics que la resta. En l’apartat de precs i preguntes, CDA va posar sobre la taula la necessitat d’afavorir la mobilitat a Vielha durant les festes de Nadal i recuperar l’skate park perquè els joves que practiquen aquest esport tinguin un espai específic per fer-ho.

L’alcalde va reiterar que, per a la temporada d’esquí, els lloguers a Vielha oscil·len entre els 600 i els 1.000 euros, la qual cosa pot implicar un problema “molt greu”, perquè desincentivarà que els treballadors es desplacin fins a Aran. Serrano va valorar positivament la iniciativa del Conselh d’habilitar habitacions a la residència de Les per als treballadors.

Balaguer aprova una amortització de crèdit de 860.000 euros

El ple de l’ajuntament de Balaguer va aprovar ahir, en un ple extraordinari, una amortització anticipada de crèdit de 860.000 euros, d’acord amb un informe de tresoreria que apuntava que és un moviment pressupostari adequat, així com una modificació de crèdit de 180.000 euros per finançar projectes al municipi, entre els quals es troba l’habilitació de dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics. El grup del PSC, que Esquerra Republicana de Catalunya va expulsar del govern, es va abstenir en la votació al costat del PDeCAT.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?