Vielha e Mijaran neteja i desinfecta tots els dipòsits d'aigua del municipi

REDACCIÓ
22-10-2021
  • Vielha e Mijaran neteja i desinfecta tots els dipòsits d'aigua del municipi

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran està realitzant la neteja i desinfecció periòdica dels diferents dipòsits d'aigua que hi ha en tots els pobles del municipi. Des del consistori apunten que aquesta acció és molt necessària, perquè amb el pas del temps els dipòsits s'embruten, acumulant sediments, i cal netejar-los per a cuidar la salut de les persones. Els treballs, que els duen a terme una empresa especialitzada, consisteixen a buidar els dipòsits per a poder buscar si hi ha algun tipus d'incidència, i treure tots els sediments acumulats per a la seva posterior desinfecció, per a evitar la possible aparició de bacteris, i després l'empresa elabora l'informe adequat sobre l'estat del dipòsit. Aquesta intervenció pot interferir en el servei de proveïment d'aigua en els habitatges, encara que per a garantir el subministrament es duen a terme diversos bypass durant 24 hores, per a poder oferir el servei amb normalitat.

Aquest tipus d'accions es van iniciar en l'anterior legislatura, perquè feia més de quinze anys que no s'havien netejat ni desinfectat els tretze dipòsits existents, i suposava un perill per a la salut de les persones. L'objectiu és que aquesta actuació es faci periòdicament, per a mantenir un correcte funcionament d'aquests dipòsits.

Segons el regidor d'Infraestructures, Obres i Serveis de Vielha e Mijaran, Jacint Cuny, “aquesta intervenció en els dipòsits d'aigua del municipi és necessària, ja que amb el temps els dipòsits s'embruten de fang, i ha de fer-se una neteja integral. La salut dels nostres veïns és el que hem de preservar, i per aquest motiu duem a terme els treballs de manteniment d'aquests equipaments”. A més, Cuny afegeix que “és necessari tenir en compte que els dipòsits tenen clor, i això afavoreix la deterioració de les seves funcions habituals. Per tant, hem d'actuar regularment per a garantir un funcionament adequat. En aquest sentit, demanem perdó si en algun moment hi ha hagut una disminució puntual del servei, però era degut a aquests treballs”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta