Vigilants de l’estació de Lleida-Pirineus denuncien "negligències" davant positius per covid-19 a la plantilla

LLEIDA.COM / Miquel de Santiago
15-06-2020
  • Vigilants de l’estació de Lleida-Pirineus denuncien "negligències" davant positius per covid-19 a la plantilla
    Peu de foto: 
    Arxiu Miquel de Santiago

Diversos vigilants de l’estació de Lleida-Pirineus denuncien "negligències" davant diversos casos positius de covid-19 de treballadors. En declaracions a LLEIDA.COM, un dels treballadors contagiats va seguir anant a treballar durant una setmana malgrat que l’empresa "estava advertida" que presentava símptomes.

Des del 3 de juny, van detectar que un dels companys tenia febre i van dir-li que no anès a treballar, però va seguir anant-hi. Des de llavors, els treballadors van informar de la situació al comitè d’empresa, el qual, segons expliquen els vigilants, “afirmaven que no seria res” i que prenent algun medicament ja podria seguir treballant. No fou fins una setmana després, el 9 de juny, quan un company va comprar un termòmetre per prendre la temperatura al treballador i verificar que tenia febre, més de 38 graus. Un dia després, el 10 de juny, va acudir al CAP per fer-se la prova i va donar positiu per coronavirus.

Per aquesta raó, els i les vigilants no descarten emprendre accions legals davant la “vulneració" dels seus drets com a treballadors, tenint en compte que “l’empresa tenia coneixement de la situació” i que "no va aplicar les mesures de prevenció i seguretat" pertinents, permetent al primer treballador contagiat seguir junt amb la resta de l’equip. Una de les seves companyes també ha donat positiu i, de moment, ja són dos els casos entre el col·lectiu. La resta de treballadors estan pendents de fer-se proves o de rebre els resultats mèdics d’aquesta.

“És un cúmul d’irresponsabilitats"

Així ho qualifiquen alguns treballadors, tant per part del company, que seguia anant a treballar malalt coneixent els seus símptomes, i de l'empresa, la qual estava al corrent de la situació i que “no ens fa cap test, sinó que només en deriva al CAP”.  “Cal prendre mesures i, si cal, deixar de treballar un dia”.

D’altra banda, denuncien la manca de material de protecció. L’empresa els hi proporciona mascaretes, guants i gel desinfectant, però en quantitats “insuficients”. “Sovint hem d’utilitzar mascaretes no reutilitzables, amb una fiabilitat de quatre hores, durant diversos torns, sumant fins a 40 hores. També hem de netejar els vehicles després d’hores de patrulla, i ho fem amb draps, desinfectant i altres materials propis”.

Per la seva part, des del Comitè d'Empresa expliquen a LLEIDA.COM que s'apliquen tots els protocols de seguretat i prevenció establerts per a totes i tots els treballadors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?