Vilallonga celebra 30 anys de la biblioteca de la Granja d’Escarp

REDACCIÓ
01-12-2019
  • Vilallonga celebra 30 anys de la biblioteca de la Granja d’Escarp
  • Vilallonga celebra 30 anys de la biblioteca de la Granja d’Escarp

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va presidir ahir a la Granja d’Escarp la celebració del 30 aniversari de l’estrena de la biblioteca d’aquesta localitat del Baix Segre. En un acte al qual van assistir autoritats, veïns i personal d’aquest equipament, Vilallonga va destacar la capacitat de resistència i reconstrucció dels habitants de la Granja en al·lusió a la recuperació el 1989 del servei bibliotecari després que hagués de tancar l’anterior instal·lació inaugurada el 1971. Vilallonga va remarcar aquest afany ciutadà a tornar a comptar amb un equipament cultural com a “exemple d’allò que ha de fer el poble de Catalunya per aconseguir la plenitud”, sempre apel·lant a “l’esperança”.

La consellera va rebre com a obsequi de mans de l’alcalde, Manel Solé, un exemplar del llibre Populisme, dedicat a Vilallonga pel seu mateix autor, l’escriptor, filòsof i professor de la Universitat Ramon Llull Ferran Sáez, nascut a la Granja el 1964 i que l’octubre passat va oferir una xarrada en aquesta mateixa biblioteca, on llegia i estudiava de nen, en el marc de la celebració del 30 aniversari de l’equipament.

D’altra banda, la bibliotecària, Lourdes Villas, va ser la conductora d’un acte en el qual va poder veure’s una exposició de fotos, documents i material antic del centre, en què també va participar Asunción Castelló, la responsable de l’anterior biblioteca de la localitat, entre el 1971 i el 1985.

Per tancar l’acte, Maite Pinyol (flauta) i Víctor Alba (piano) van interpretar les cançons Petit país, de Lluís Llach, i Camins, de Sopa de Cabra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...