Vols desxifrar l’etimologia de la paraula museu amb nosaltres?

LLEIDACOM / Marta Argiles
13-05-2021
  • Vols desxifrar l’etimologia de la paraula museu amb nosaltres?
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Amb grec la paraula museu significa “temple de les muses”. L’any 1977, l’Assemblea General del Consell Internacional de Museus celebrada a Moscou va declarar el 18 de maig com el Dia Internacional dels Museus. Aquest any, com cada 18 de maig es commemora aquest dia amb un lema concís i clar, “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. La ICOM revela tres eixos fonamentals arran de la situació pandèmica d’aquest 2021 i parla sobre el paper que adopten els museus en aquestes circumstàncies. Les seves funcions són repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible. 

A la ciutat de Lleida l’especial Nit dels Museus va aparèixer l’any 2005 gràcies a la proposta impulsada pel Ministeri de Cultura de França juntament amb el Consell Europeu per tal de revitalitzar les institucions museístiques franceses i les de la resta d’Europa i solidificar un projecte comú. Enguany, a Lleida, La Nit dels Museus començarà el dissabte 15 de maig amb nous equipaments que oferiran un seguit d’activitats intergeneracionals. 

Els museus estaran oberts el dissabte de les 17:00 h de la tarda fins a les 22:00 h del vespre i vestits d’una programació diversa i lúdica per a tots els públics. Podràs visitar molts museus amb exposicions temporals.

Així doncs, animeu-vos a obrir les ments i explorar aquest gaudi intel•lectual i estètic que ens ofereix la nit dels museus. Una nit plena d’activitats organitzades, museus amb les portes obertes i molta història per conèixer. Vine a explorar una nit màgica pels museus de Lleida, les terres de Ponent i Aran. T’animes a endinsar-te el 18 de maig a un temple de muses?


LA NIT DELS MUSEUS A PONENT, ARAN I PIRINEUS

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta