Voluntàries del Palau d'Anglesola posen en marxa un projecte educatiu per als infants confinats

LLEIDACOM/ Lourdes Farré
30-03-2020
  • Voluntàries del Palau d'Anglesola posen en marxa un projecte educatiu per als infants confinats

Una xarxa de voluntàries del Palau d'Anglesola, vinculades amb el món de l'educació, creen un projecte educatiu i lúdic per als infants adaptat a la situació actual causada pel COVID-19, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi i l’Escola Arnau Berenguer.

El projecte, que resta actiu a partir d'avui amb 130 infants inscrits, té com a objectiu principal fer més amena l'estada a casa dels infants i oferir un acompanyament educatiu durant el període de confinament, sota el lema "Digues i ho oblido, ensenya'm i ho recordo, involucra'm i ho aprenc" de Benjamin Franklin (1706-1790).

Al capdavant del projecte hi ha la Laura Sánchez, graduada en Educació Infantil, que s'encarrega de coordinar l'equip dedicat al Cicle Infantil; la Violant Solé, mestra d'Educació Primària i coordinadora de l'equip de Cicle Inicial; la Montse Rodríguez, que es troba finalitzant el Grau de Pedagogia, encarregada del Cicle Mitjà; i l'Alba Rodríguez, pedagoga de professió, coordinadora de l'equip de Cicle Superior.

Des del municipi, l'escola Arnau Berenguer s'ha sumat a la iniciativa, proporcionant el contingut que els infants han estat treballant durant els sis mesos anteriors, per tal que el projecte tingui una correlació amb l'ensenyament que els nens ja han adquirit durant la seva estada a classe. Des del projecte ens fan arribar la seva voluntat d'oferir un aprenentatge enriquidor, sense perdre el caràcter lúdic.

Els infants inscrits rebran cada dilluns un calendari d'activitats a desenvolupar de dilluns a divendres, relacionades amb una temàtica general que variarà segons la setmana, aquesta parlaran de "com és sent el planeta". Els infants trobaran en el portal cada matí un vídeo o imatge explicativa, i especialment els dilluns un repte que s'haurà d'aconseguir al fi de la setmana. No hi ha franja horària per a realitzar les activitats, tot i que des del voluntariat estan organitzades per a contribuir en la rutina dels infants durant el confinament.

Els usuaris inscrits a la web oficial del projecte (https://infantspalau.wixsite.com/inici) rebran un seguiment més personalitzat adaptat al seu cicle, i comptaran amb el feedback dels voluntaris que compartiran a xarxes (https://www.instagram.com/infantsactius/) vídeos, fotos o els resultats de les seves activitats, a més a més de rebre una felicitació el dia del seu aniversari des de la comunitat, ja que no podran sortir al carrer a celebrar-ho.

Per això compten amb tres personatges de gran rellevància: la Mummy, la Laia i el seu germà Tom. Aquests tres personatges realitzaran les activitats igual que els nens i seran els encarregats de fer-los-hi arribar totes les novetats de forma telemàtica.

Pel que fa al paper dels pares, des del projecte es busca trobar un recolzament que serveixi de guia en l'activitat dels infants i que puguin compartir l'experiència plegats, així i tot, els voluntaris han plantejat les activitats i el portal partint des de la visió dels més petits, perquè en siguin ells els protagonistes.

Per a inscripcions al projecte o més informació, a través del correu infantspalau@gmail.com, indicant el nom, el curs escolar i l'aniversari de l'infant.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?