Vora 115 proves del VIH entre els universitaris de Lleida

REDACCIÓ
06-11-2018
  • Vora 115 proves del VIH entre els universitaris de Lleida

L’Associació Antisida de Lleida ha dut a terme un total de 114 proves de detecció del virus VIH i sífilis als centres universitaris de la ciutat, una iniciativa que es va celebrar entre els dies 22 i 24 d’octubre i que tenia com a objectiu conscienciar la població més jove sobre el risc de mantenir relacions sexuals sense protecció. Del total de les proves efectuades, quaranta-una es van practicar a homes i setanta-tres, a dones. I és que, segons assenyala aquesta entitat, un dels principals reptes en la lluita contra la sida és la detecció precoç de les infeccions pel VIH, ja que “la majoria de la població no sap que està infectada fins que la malaltia està avançada”.

Les pròximes proves ràpides d’aquest virus tindran lloc entre els dies 19 de novembre i 5 de desembre en diferents centres sanitaris de la demarcació de Lleida, en el marc de la Setmana Europea del Test.

Als espais habilitats s’informarà de forma confidencial i voluntària als usuaris sobre la detecció i els tractaments per combatre el virus del VIH, així com de les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta