Vora dos mil dones maltractades han demanat ajuda en només un any

L. GARCÍA
08-05-2019
  • Vora dos mil dones maltractades han demanat ajuda en només un any

La delegació del Govern a Lleida va acollir ahir la celebració de la Taula per a l’Abordatge de la Violència Masclista, que va aprovar l’actuació del protocol d’actuació per atendre les víctimes de maltractament, que es preveu que estigui a punt l’any vinent i que inclogui el ciberassetjament i les diferents formes de violència sexual, fins i tot aquelles que no són considerades delicte però que poden ser sancionades amb una multa. Així ho van assenyalar ahir el president de la taula i delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, després de reunir-se amb els diferents actors que formen part del protocol d’atenció a les víctimes de violència masclista.

El principal objectiu del nou protocol és actualitzar l’anterior, aprovat l’any 2012, per abordar les noves formes de violència, sobretot entre els més joves a través de les xarxes socials, i abordar la violència sexual, que apareix sobretot en els espais de lleure.

Els serveis de l’ICD van oferir l’any passat atenció psicològica i legal a 1.957 dones a Ponent

Tanmateix, els agents no volen oblidar un aspecte clau en la lluita contra aquesta xacra social, que és la prevenció, a l’apostar per la conscienciació als centres escolars a una edat més primerenca, als 10 anys, en què ja poden detectar-se comportaments tòxics o no igualitaris. Pel que fa als més joves, l’ICD va admetre que és més difícil que puguin accedir als canals establerts per l’administració i que estan estudiant crear eines més accessibles per a ells, primant, sobretot, la protecció de dades.

Els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de l’ICD van atendre l’any passat un total de 1.957 dones en situació de violència masclista a Lleida, una xifra que és lleugerament superior a la d’un any abans. La majoria reben atenció psicològica i jurídica, també els seus fills. Així mateix, el telèfon de l’ICD (900 900 120) va rebre 362 trucades des de Ponent l’any 2018, de les quals un 35,6 per cent tenen entre 41 i 50 anys. L’entitat va destacar que en un 19 per cent dels casos la denúncia la presenta algú de la família.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta