Vuit comerciants de Lleida aprenen català dins del mateix establiment

REDACCIÓ
12-01-2022
  • Vuit comerciants de Lleida aprenen català dins del mateix establiment

Des que el juny d’enguany es va iniciar el projecte pilot “Comerços aprenents” al barri de Noguerola, vuit establiments han participat en aquesta iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que té com a objectiu incentivar l’ús de la llengua catalana entre les persones amb poc coneixement de català que treballen al comerç. 

Els aprenents que han rebut aquesta formació han comptat amb la presència d’un tècnic de normalització lingüística en el seu establiment que, un o dos cops per setmana, i durant uns quinze minuts, ha treballat amb els comerciants estructures bàsiques per a una comunicació àgil en català. El contingut d’aquestes sessions, que en total han sigut deu per aprenent, inclou gramàtica, vocabulari i fraseologia bàsica per poder atendre els clients que així ho vulguin en català.

Aquesta actuació, que s’estendrà al llarg de 2022 a altres punts de la ciutat, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats i, a la zona de Noguerola, amb la de l’Associació de Veïns i Comerciants de Noguerola i l’Associació de Comerciants del carrer de Democràcia i Cardenal Remolins.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta