Wim Wenders roda un film artístic sobre Planta de Sorigué

J.B.
11-12-2019
  • Wim Wenders roda un film artístic sobre Planta de Sorigué

El cineasta alemany Wim Wenders roda una pel·lícula documental sobre el projecte artístic Planta de la Fundació Sorigué. La seua directora adjunta, Gemma Avinyó, va explicar ahir que el director deParís, Texas “ha visitat Planta en diverses ocasions” des que el 2013 va inaugurar a la seu de la fundació a Lleida una exposició de les seues fotografies de gran format.

Avinyó, que va participar a l’Institut d’Estudis Ilerdencs en un debat sobre mecenatge cultural, va assenyalar que “Wenders està rodant un film artístic sobre Planta i el territori que l’envolta i al qual està vinculat, amb especial atenció també al canvi de les estacions i el pas del temps”.

Avinyó va afirmar que aquesta mostra de videoart del productor, guionista i director de cine podrà veure’s en el futur a Planta en un espai habilitat per fer-ho, de la mateixa forma que ara s’exhibeix la instal·lació Double Bind, de Juan Muñoz, o les videoprojeccions Ocean without a shore, de Bill Viola. Això sí, el documental de Wenders no té de moment data d’estrena. Aquest espai artístic del complex industrial de Sorigué a Balaguer és obert al públic des del setembre amb visites concertades.

La Fundació Catalunya Cultura va nàixer l’octubre del 2014 per incentivar la col·laboració entre el sector empresarial i l’àmbit de la cultura i la creativitat. La fundació va presentar ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una de les seues activitats principals, el program Cultura.

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, va afirmar que “la cultura necessita el suport de tothom, no només de les institucions, perquè ens fa persones i ens fa país”. Durant el debat es va lamentar l’escàs mecenatge empresarial a Lleida, a falta també d’una llei que afavoreixi aquesta activitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta