Xerrada sobre integració, inclusió i ciutadania de les dones musulmanes a Lleida

REDACCIÓ
23-01-2022
  • Xerrada sobre integració, inclusió i ciutadania de les dones musulmanes a Lleida
  • Xerrada sobre integració, inclusió i ciutadania de les dones musulmanes a Lleida

La sala Jaume Magre va acollir aquest dissabte la xerrada “La dona musulmana: Integració, inclusió i ciutadania”, que s’emmarca en el cicle organitzat per l’entitat Integra Lleida, a la que han assistit la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i les regidores Marta Gispert, Ángeles Ribes i Cristina Moron. Prèviament, al migdia, Castro s'ha reunit a la Paeria amb el professor Hicham Mhammed, Aicha Fernández i Noha El-Haddad Boufares, ponents de la xerrada. També han assistit a la visita diversos membres de l’associació, Moad Boukaibat, Ghizlane Benmasoud i Oriol Berenguer, i representants de diferents comunitats musulmanes de Lleida, Mohamed Arjam, Saïd Akkioui i Omar Aitbenmanana.

L’Ajuntament de Lleida treballa per al ple reconeixement dels Drets Humans a la ciutat des de la perspectiva que planteja la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans. La tinent d’alcalde ha encoratjat l’entitat Integra Lleida a continuar aportant iniciatives d’aquest tipus que ajuden a obrir la mirada i a conèixer i aprofundir en aspectes i temàtiques que sovint són desconegudes a casa nostra.

L’àrea de cultura islàmica de l’Associació Integra Lleida ha organitzat el cicle de conferencies “ Informació, Religió i Convivència” amb la col·laboració del professor Hicham Mhammed.

Hichan Ouland Mhammed és llicenciat en Estudis Àrabs i Ciències Islàmiques per la Universitat de Salamanca, Investigador i divulgador en diversos centres d’estudi internacionals, Investigador de l’Organizació de Cooperació Islàmica i del Centre Internacional de Religions y Diplomàcia (Washington D.C.), Exsecretari de l’Associació de Joves Musulmans d’España, i presentador y conductor a Córdoba Internacional TV. També és delegat de l’ONG Human Appeal a Madrid. 

Aicha Fernández és graduada en Arqueologia i màster en Antropologia Biològica.

Noha El-Haddad Boufares és metgessa especialista en medicina familiar i comunitària, màster en urgències i emergències i catàstrofes.

En les dues conferències anteriors han explorat el concepte de ciutadania des de diverses perspectives islàmiques. Han parlat de “La participació ciutadana a l’Islam” i dels “Els joves musulmans”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta