Ximi Comix, fer d'un hobby una professió

LLEIDACOM/ Griselda Mas
27-09-2017
  • Ximi Comix, fer d'un hobby una professió
  • Ximi Comix, fer d'un hobby una professió

Fa poc més d'un any, al carrer Igualada nº4 de Lleida, va obrir una botiga de les que manquen a la ciutat. Baixant pel carrer que surt des de l'Auditori, una mica més avall de la cantonada, hi ha el Ximi Comix, un local que t'endinsa al món del dibuix, els còmics i la il·lustració.

El local porta el 'nom' del seu propietari, el Ximi, un noi una mica punk que no ens ha volgut dir el seu nom real i que, a dia d'avui, segueix sent tot un misteri. La idea de la botiga portava anys rondant-li pel cap, ja que sempre havia volgut ser dibuixant però, reconeix que viure d'aquest art sempre ha estat molt complicat. Així doncs, va pensar en quelcom que estigués relacionat amb aquest món i va decidir obrir la botiga. “La idea era montar una botiga de comics, amb 'xuminades frikis' però també que tinguès un espai d'aula per ensenyar a dibuixar i fer tallers, i una zona de lectura on la gent no s'hagi de gastar cuartos”, ens diu el Ximi. I així ha estat.

Ep! El Ximi també ens comenta que va obrir el local després de deixar el seu últim curro de programador informàtic i de demanar uns quants crèdits al banc.

La distribució del local l'ha montat tota ell, igual que la decoració, que ens ha semblat molt original. Pots veure-hi il·lustracions seves i d'altres personatges de còmics coneguts, com Superman, com a estampats de paper de paret.

Deixa't sorprendre i treu la teva vena artística

A Ximi Comix hi trobaràs, com el seu nom indica, còmics de tot tipus i articles relacionats, com figures, peluixos o adhesius. També làmines amb dibuixos, o retrats i còmics fets per ell mateix. A més, ofereix firmes de còmics i lectures dramatitzades d'algun llibre. "Fem una mica el que podem i ens deixen.", afirma el propietari. 

El que més ens agrada del local són els tallers de dibuix, molt dinàmics i per a totes les edats, i el raconet on pots llegir com un marquès i de forma gratuïta alguns dels còmics que ofereix el Ximi. Un espai molt xulo i acollidor!

Respecte als tallers, trobaràs tota la informació al seu Facebook. Ja saps, si només saps fer el "con un 6 y un 4 aquí tienes tu retrato", deixa't de 'cutrades' i apunta't a les seves classes de dibuix. Acabaràs per convertir-t'he en un expert!

Amants del còmic o curiosos dir-vos que aquest local ha tancat les seves portes. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next