El soroll dels arbres

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
19-02-2018
Assemblea Ateneu Cooperatiu La Baula
27-01-2018
Ignasi Revés
18-12-2017
Josep Regàs Font
26-11-2017
Jesús, Santi i família Pubill Gorgues
22-11-2017
Ateneu Cooperatiu La Baula

Pàgines

El soroll dels arbres

25-04-2017
El soroll dels arbres
Imatge de la protesta a la Fira de l'FP

Àngel Ros versionava en una piulada el refrany “fa més fressa –soroll diu- un arbre que cau, que un bosc que creix”, per referir-se a la protesta pacífica contra la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació i Treball de Lleida. Una presència reprovada al Parlament català el 14 juliol de 2016 i que es recull explícitament en la Moció 55/XI per la Desmilitarització de Catalunya.

El refrany completa l’afirmació -o l'hauríem d'anomenar predicció- que “15.000 joves trobaran el seu futur a la Fira FP” i la contraposa a la trentena de persones que, segons ell, vam anar a fer-hi soroll.

Entre aquestes persones, que tan sols vam exercir drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió i el de manifestació pacífica, s’hi van afegir joves que visitaven la Fira, professors, i malgrat ‘el soroll’ -sobretot perquè el volum de la música va augmentar casualment i considerablement en iniciar-se la manifestació-, van poder-se escoltar aplaudiments que provenien de diferents estands.

En fi, segur que fa més soroll una ràfega de trets, l’explosió d’una bomba, la destrucció, la mort d'innocents, que un grup de persones que demanen el compliment d’una moció aprovada pel Parlament de Catalunya, que volen una educació basada en la llibertat personal, el pensament crític, la solidaritat amb els més febles, el respecte a la diversitat dels pobles i la igualtat entre dones i homes, i no pas en la dels valors que transmet l’exèrcit: obediència cega, androcentrisme i, sobretot, violència per resoldre els conflictes.

Ja que hem començat amb un refrany, n’acabarem amb un altre: “no n'hi ha prou amb un cop per tombar un arbre”. El nostre, acaba de néixer, creix, es farà més fort i, esperem, més savi. Potser en naixeran d'altres que bastiran un bosc que farà remor, que farà fressa.

Plataforma Desmilitaritzem l'Educació

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria d'impedir el transfuguisme per llei?