Don Giovanni

Esdeveniment

Don Giovanni

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots

Els Amics de l’Òpera de Sabadell ens presenten Don Giovanni, una de les grans obres mestres del geni de Wolfgang Amadeus Mozart i de la història de la música i de la cultura. Aquesta òpera en dos actes, amb música de Wolfang Amadeus Mozart i llibret de Lorenzo da Ponte, es va estrenar a Praga el 1787.

Don Giovanni és una reelaboració del tema literari del Don Joan i forma part de l'anomenada “trilogia Da Ponte” —les tres obres compostes per Mozart amb llibret de Da Ponte— juntament amb Così fan tutte i Les noces de Fígaro. Mozart va introduir l’obra al seu catàleg com una òpera bufa i, tot i que de vegades ha estat classificada com a còmica, barreja comèdia, melodrama i elements sobrenaturals.

A Sevilla, Don Giovanni intenta seduir Donna Anna, però acaba lluitant amb el seu pare, el Comanador, i matant-lo. Comencen una sèrie d’embolics en què Don Giovanni intenta seduir alguna dona i fugir d'algun promès gelós, cosa que aconsegueix amb l'ajuda del seu criat, Leporello. Al final, el fantasma del Comanador s’emportarà un Don Giovanni que mai es penedirà de les seves malifetes.

Text de Lorenzo da Ponte, inspirat en el llibret de Giovanni Bertati per a una òpera de Giuseppe Gazzaniga (Don Giovanni Tenorio, o sia Il convitato di pietra / Venècia, 1787) i basat en El burlador de Sevilla o El convidado de piedra, de Tirso de Molina

Estrenada al Teatre dels Estats (Praga) el 29 d’octubre de 1787

megabanner2_espectacles

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31